Anvelopele de vara, alegerea optima in timpul sezonului cald

de

Temperaturile pozitive din ultima perioada reprezinta o confirmare a faptului ca incet, dar sigur, primavara isi face din ce in ce mai mult simtita prezenta.

Primavara este unul dintre anotimpurile care vine cu o serie de schimbari atat in ceea ce priveste clima, dar este totodata si perioada in care soferii se vad nevoiti sa isi echipeze masinile corespunzator, mai exact, sa renunte la anvelopele de iarna si sa treaca la cele de vara.

Chiar daca nu exista o data clara prin care soferii sa fie obligati in mod legal sa faca aceasta trecere, cert este faptul ca de indata ce temperaturile raman pozitive, ar fi ideal sa se opteze pentru anvelopele de vara. Un set de anvelope de vara reprezinta alegerea ideala in timpul sezonului cald, insa probabil acest aspect nu mai reprezinta o noutate pentru niciun sofer.

Anvelopele de vara se regasesc in portofoliul fiecarui producator important din lume, astfel ca alegerea unui set de pneuri nu este un proces atat de usor pe cat ar putea parea initial.

Un lucru totusi avantajos in zilele noastre este faptul ca astazi le putem achizitiona anvelope de vara de la cei mai renumiti producatori mult mai usor din cadruul unor magazine online de profil, precum este si Anvelostar.ro. Nu ti-ai achizitionat inca un set de anvelope special concepute pentru sezonul cald? Iata cateva motive reale pentru care este timpul sa faci acest lucru.

Anvelopele de vara ofera cele mai bune performante de condus.

Unul dintre motivele principale pentru care anvelopele de vara reprezinta o alegere ideala in sezonul cald se datoreaza faptului ca acestea, prin modul in care sunt concepute ofera cele mai bune performante de condus. Indiferent ca se vorbeste despre eficacitatea franarii sau despre usurinta cu care se pot lua virajele, cert este faptul ca anvelopele de vara reprezinta cea mai buna alegere pe care soferii o pot face in sezonul cald, atunci cand carosabilul este in mare parte uscat.

Un set de anvelope de vara de calitate pot preintampina fenomenul de acvaplanare.

In timpul sezonului cald, precipitatiile sunt mai insemnate cantitativ, astfel ca intr-un timp foarte scurt, pe carosabil se poate acumula un strat destul de mare de apa, astfel ca poate aparea foarte simplu asa numitul fenomen de acvaplanare sau de derapaj din pricina apei.

Este fara doar si poate o situatie cat se poate de periculoasa, astfel ca este mai mult decat important sa se echipeze autovehiculul intotdeauna cu anvelope de vara de calitate, pneuri care pot preintampina aparitia acestui fenomen atat de periculos.

Anvelopele de vara nu se uzeaza repede in conditiile meteo specifice sezonului cald.

Cauciucul utilizat in constructia anvelopelor de vara este mult mai rezistent la temperaturile ridicate din timpul verii, spre deosebire de cele de iarna despre care se stie foarte bine faptul ca se uzeaza prematur daca se utilizeaza la temperaturi ridicate.

Astfel, un set de anvelope de vara alese corespunzator si utilizate in mod optim, nu vor trebui inlocuite pentru cativa ani de zile din pricina uzurii.