Aparate de muls

de

Aparatele de muls reprezinta acele aparate care se pun  pe tatele animalelor (capre, vaci, oi) si au rolul de a pune in miscare laptele pentru a putea sa iasa, laptele trebuind sa se verse intr-un anumit recipient  care este introdus in aparat. Aparatele se fac din metal si au cromatici din cele mai variate (galben, rosu)si sunt prinse cu un furtun.

Aparatele de muls sunt costisitoare si din aceasta cauza, nu sunt folosite frecvent dar, oamenii utilizandu-si mai degraba propriile mainii pentru mulsul vacilor sau caprelor. De obicei aceste, aparate de muls se folosesc mai mult la ferme deorece acestia dispun de suficiene buget pentru a achizitiona un astfel de aparat.In acelasi timp, aparatele de muls sunt si necesare datorita faptului ca la ferme exista foarte mult lapte dar si pentru ca acestea au un sistem automat de pornire si oprire, totul se face mai rapid,  munca devenind astfel  mult mai usoara.

Aparatele de muls  se realizeaza din materiale foarte bune si calitative  (ca de exemplu metale, aliaje de fier sau metale cenusii, maleabile). Tarifele acestora pot ajunge undeva la 2000 de Ron. Se tine cont de marca firmei respective de unde sunt procurate aparatele.

Nu trebuie sa fii expert sau mare specialist pentru a lucra cu astfel de aparate, deoarece ele se pun pe ugerul vacii si se da drumul la un anumit buton  si astfel isi pot incepe activitatea.Totusi, inainte ca aceste aparate sa fie introduse in uger, persoana care face mulsul, trebuie sa puna aparatul in uger usor si cu multa grija pentru ca animalul sa nu se sperie si sa se raneasca.

Intrumentele de muls este modalitatea cea mai rapida si simpla de muls a unor animale.Acestea pot avea ca si insusiri:  isi desfasoara activitatea automat, elementele de metal din care sunt realizate au niste standarde calitative, laptele curge din aparat  intr-un mod fluid dar  lent.

Montarea instrumentelor de muls este mai  dificil de facut datorita faptului ca au in componenta piese multe  si trebuie ca cei care le monteaza trebuie sa fie foarte atenti la fiecare piesa, cum o monteaza, unde vine piesa 1 si unde anume vine piesa 3.

Instrumentele de muls sunt foarte eficiente si ajuta indivizii in munca  cu animalele,  totul devine  mai rapid datorita faptului ca isi desfasoara activitatea intr-un mod automat. Acest sistem automat reperezinta caracteristica sa de baza.

1) Aparatele de muls pot fi de mai multe feluri:

– instrumente de muls de marci  firme,

– instrumente de muls de dimensiuni mari,

– instrumente de muls de culori diferite.

2) Aparatele de muls au ca si avantaje:

– ajuta fermierii sa isi mareasca si sa isi remedieze  mai bine activitatea ,

– au o cromatica cat mai diferita, ceea ce permite oamenilor sa isi aleaga un anumit aparat de muls,

– diminueaza subordonarea fermelor fata de muncitori.

3) Aspectele  pozitive ale  aparatelor de muls:

– il constituie animalele care sunt  in etate, se obisnuiesc mai greu cu astfel de aparate pentru ca sunt obisnuite cu mulsul cu mana,

– necesita o continua procurare de energie de tip electric.

Asadar,  aparatele de muls se caracterizeaza prin calitate, eficienta, ajutor in munca cu animale. Pentru a afla toate ofertele accesati www.ideal-shoping.ro