Aparatele multifunctionale de fitness te intimideaza? Iata cum sa le folosesti usor

de

Aproape oricine stie cum arata un aparat multifunctional de fitness, fie pentru ca l-au vazut in persoana la sala, fie ca au observat pasionatii de fitness folosindu-le, plini de dedicatie, in filme sau reportaje la TV. De fapt, nici nu prea are cum sa nu remarci un astfel de aparat, al carui design iti va atrage imediat curiozitatea. Desi la prima vedere un astfel de aparat pare complicat, vei vedea ca nu e chiar asa.

Totodata, pentru a profita la maxim de beneficiile folosirii acestui apparat, va trebui sa urmezi o serie de pasi mai clari. Mai jos vei gasi cateva sfaturi despre cum sa dezlegi “misterele” aparatelor multifunctionale de la sala de fitness sau de acasa:

1. Informeaza-te

Daca nu ai mai lucrat pe un de aparat multifunctional dar ai decis sa iti cumperi unul pentru acasa, ai grija sa te informezi cu grija inainte. Citeste descrierea producatorului si ai in vedere, mai ales, ca dimensiunile aparatului sa se potriveasca spatiului pe care i-l poti aloca, deoarece aceste aparate pot fi destul de voluminoase. Odata ce l-ai instalat, citeste manualul de instructiuni cu atentie si nu te forta primele dati cand folosesti aparatul.

Daca il folosesti pentru prima data la sala, adreseaza-i instructorului orice intrebare iti vine in minte, si noteaza informatiile daca nu esti sigur ca le vei memora.

2. Regleaza aparatul

Un aparat multifunctional pentru fitness este construit astfel incat sa poata fi ajustat nevoilor si abilitatilor tale. In consecinta, inainte de a-l utiliza, este necesar sa ii ajustezi mecanismele.

Acest lucru este cu atat mai important daca folosesti aparatul la sala, deoarece persoana care l-a folosit inainte va avea, cel mai probabil, aparatul setat intr-un mod diferit decat cel necesar tie. Daca nu esti sigur de ce anume ai nevoie, cere sfatul unui instructor. Impreuna puteti face ajustarile necesare, iar tu vei putea regla aparatul de fiecare data cand ai nevoie. De asemenea, consulta-te cu instructorul si atunci cand simti ca setarile fac lucrul la aparat prea usor, astfel incat sa poti obtine un workout mai intens.

3. Alege greutatile cu grija

Asa cum poti intelege din punctul anterior, nu este recomandat sa te urci pe aparat fara a-l ajusta nivelului tau de fitness. Poate vei fi tentat sa lucrezi cu greutati mari din curiozitate sau ambitie, insa este mai bine sa te temperezi pentru a evita accidentarile sau epuizarea fizica. In timp, vei putea lucra cu greutati mai mari, insa este necesar sa ai rabdare si, la inceput, sa pui mai degraba accentul pe a lucra corect la aparatul multifunctional.

4. Lucreaza cu grija

Odata ce ai inceput sa lucrezi la aparatul multifunctional, este necesar, asa cum spuneam, sa inveti forma corecta a exercitiilor. Poate vei fi mai lent la inceput insa este important sa iti controlezi miscarile, respectand timpul alocat exercitiului si sfaturile antrenorului, fara graba. Executand exercitiile corect, progresul si beneficiile nu vor intarzia sa apara.