Arcurile sport

de

Arcul suspensiei este legatura dintre roata si caroseria masinii. Sarcina arcurilor de suspensie este aceea de a scadea pe cat de mult posibil socurile pe care roata le transmite caroseriei.

Performanta unei masini este strict legata de arcurile de suspensie, de bratul suspensiei. Felul cum se comporta masina la acceleratie brusca, franare de urgenta si viraje stranse.

Marea majoritate a masinilor vin echipate cu o suspensie standard, insa exista si versiuni de inalta performanta, sau aftermarket.
Arcurile sunt cele care diminueaza felul in care se resimt denivelarile si controleza felul in care se comporta masina. Acest lucru se realizeaza prin comprimare si extindere in asa fel incat sa controleze miscarea individuala a rotilor.

Arcurile de asemenea stabilesc garda la sol a masinii, prin urmare centrul de greutate, care afecteaza in mod direct manevrabilitatea.
Garda la sol mai joasa aduce si o rigidizare a arcurilor, masina fiind mai joasa nu va mai avea aceeasi cursa a suspensiei.
Majoritatea arcurilor sport sunt compatibile cu amortizoarele de serie, asadar nu afecteaza cursa acestora. Se recomanda totusi folosirea arcurilor sport impreuna cu amortizoare sport.
Acestea din urma fiind mai dure, au o durata de viata mai lunga decat cele standard in combinatie cu un set de arcuri sport.

Achizitionarea unui set de arcuri sport vin cu avantaje si dezavantaje.
Avantajele principale ar fi:
⦁ o garda la sol mai joasa
⦁ imbunatatirea manevrabilitatii masinii
⦁ body roll mai redus
⦁ look mai sportiv
⦁ raport calitate/pret bun
Ca si dezavantaje putem aminti:
⦁ rigidizare a suspensiei si o diminuare a confortului
⦁ nu se poate ajusta garda la sol a masinii ca si in cazul unui kit de suspensie reglabila
⦁ pot cauza o uzura mai accelerata a amortizoarelor

Daca esti in cautarea unui look mai sportiv arcurile sport H&R pot fi o optiune accesibila si calitativa pentru masina ta.