Asigurarea de vacanţă pentru familie

de

Când plecați în vacanță alături de familie, unul dintre cele mai importante lucruri de care nu trebuie să uitați, este polița de asigurare de familie. Dacă se întâmplă vreun eveniment neplăcut pe durata vacanței, aceasta poate fi singura care va face diferența între a avea destui bani pentru a plăti cheltuielile ce apar și a avea probleme cu banii și achitarea acestora.

Când vă aflați plecați în afara granițelor țării, costurile îngrijirilor medicale pot fi foarte ridicate, chiar și pentru accidentări minore, așa că nu merită să riscați în nici un fel. Totuși, atunci când cumpărați o poliță de asigurare, există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare, pentru a ști exact ce acoperă aceasta și ce nu.

1. Ce activități sunt acoperite?

Unele asigurări de vacanță pot acoperi diverse activități obișnuite și specifice unei vacanțe, precum înotul sau scufundările. Pe de altă parte, alte activități gen sporturi extreme (parașutism, bungee jumping etc.), ar putea să nu fie acoperite de poliță. Dacă se întâmplă să luați parte la un astfel de sport și vă accidentați, atunci va trebui să acoperiți costurile îngrijirilor medicale din propriul buzunar.

De aceea, este extrem de important să știți cu exactitate ce fel de activități sunt acoperite atunci când călătoriți. Uneori, unele activități la care v-ați aștepta să fie incluse în poliță, nu se regăsesc acolo, așa că fiți atenți la ele.

2. Care este limita despăgubirilor per obiect?

Dacă polița asigură acoperire pentru bunurile pe care le puteți pierde sau care vă pot fi furate, aveți, de regulă, o anumită limită a sumei de despăgubire oferită (exemplu: 1000 euro). Nu strică, însă, să o verificați exact, deoarece, uneori, aceasta poate fi mai scăzută.

Așa veți ști dacă mai merită să luați cu voi bunuri de o valoare mare, a căror sumă este posibil să nu mai fie acoperită în totalitate de către poliță.

3. Este mai ieftină o poliță de tip Multi-Trip?

Dacă plănuiți să faceți mai multe excursii într-un an, încercați să vedeți dacă o poliță de asigurare multi-trip este mai ieftină decât polițele cumpărate separat pentru fiecare excursie în parte.

4. Se acoperă afecțiunile medicale pre-existente?

Asigurările de familie pentru călătorie este posibil să nu acopere astfel de afecțiuni medicale sau, dacă le acoperă, s-ar putea să fie nevoie să plătiți în plus pentru ele. De aceea, verificați dacă afecțiunea de care suferiți este sau nu inclusă în poliță!

5. Aveți nevoie de toată acoperirea?

În funcție de ceea ce aveți nevoie, există diverse pachete de asigurare de călătorie. Asigurările cele mai ieftine și cele mai simple sunt cele care acoperă strict cheltuielile medicale, în timp ce asigurările mai scumpe acoperă mai multe aspecte.

Analizați cu atenție ce anume tip de asigurare aveți nevoie, înainte de a o cumpăra!