Atunci când aveți un magazin-online, arenda unui server VPS va fi o soluție optimă în acest scop

de

Ai decis să deschizi propriul magazin online? Probabil știi deja că ai nevoie de un hosting calitativ. Cu toate că vei găsi o mulțime de oferte ce vor salva bani din bugetul tău limitat, totuși nu este cazul să iei decizii pripite, deoarece poate suferi profitabilitatea afacerii tale. Noi îți recomandăm să optezi pentru un server VPS și îți explicăm de ce.

Specificul de funcționare al magazinelor online

Magazinul online este un website prin intermediul căruia este desfășurat comerțul de bunuri prin Internet. În etapa inițială, prin activitatea sa, acesta nu se deosebește deloc de un site obișnuit, întrucât există un număr mic de vizitatori și cumpărători. Prin urmare, resursele necesare pentru administrare sunt minime și practic nu intervin probleme tehnice.

Odată ce magazinul devine mai cunoscut și crește semnificativ numărul produselor comercializate, platforma este cuprinsă de o avalanșă de clienți și tranzacții ce stau la coadă. În cazul în care nu ești pregătit corespunzător și nu ai un VPS hosting riști să te ciocnești cu probleme greu de soluționat. Astfel, este binevenit să pui toate aceste detalii la punct, încă de la începutul activității.

Cum pot dificultățile tehnice afecta funcționalitatea afacerii? În primul rând, niciun utilizator nu va reveni pe un site care se încarcă lent și se prăbușește mereu. Deci, vor fi afectate veniturile din cauza unui număr mai mic de cumpărători. În al doilea rând, site-ul va pierde din poziție în motoarele de căutare, deoarece sistemele precum Google oferă prioritate resurselor web ce funcționează stabil și sunt securizate.

Ce este un VPS hosting și care sunt beneficiile?

Virtual Private Server este un tip de web hosting virtual, care în procesul de funcționare este similar cu un server privat, doar că la un preț mult mai avantajos. Cu alte cuvinte, administratorul are acces root la toate setările, poate schimba sistemul de operare și instala orice aplicație dorită. Esența este că resursele unui server fizic sunt împărțite între câțiva utilizatori, însă spațiul este bine limitat și izolat, astfel încât activitatea unui client să nu afecteze procesele „vecinilor” săi.

De ce un VPS hosting este alegerea perfectă pentru un magazin online?

  1. Chiar și cel mai prost VPS îți va oferi o adresă IP dedicată, spre deosebire de hostingul shared, unde mai mulți utilizatori împart o singură adresă. Acest lucru este foarte important pentru un magazin online, întrucât riscurile de atacuri colective, blocaje și piratare sunt reduse.
  2. Fiecare proiect online are specificul său și anumite nevoi, iar un VPS te poate ajuta să configurezi totul conform acestora, fără a achita suplimentar.
  3. Viteza de funcționare a unui VPS este considerabil mai mare decât în cazul unui hosting shared. Lucrul dat este vital în cazul magazinelor online.
  4. Ai posibilitatea să alegi sistemul de operare dorit, care satisface așteptările tale.

Probabil te întrebi care este prețul unui astfel de serviciu? După cum am menționat, opțiunea dată este mult mai ieftină decât închirierea unui server dedicat. La MegaHost pentru doar 15 euro/lunar beneficiezi de : trafic necontorizat, uptime garantat 99.9%, Root Acces, 30 GB spațiu de stocare, memorie RAM 512 MB și două adrese de IP.  Deci, dacă ar fi să iei în considerare raportul calitate-preț, vei vedea că opțiunea dată este extrem de avantajoasă.

Calitatea serviciilor de hosting influențează în mod direct reușita proiectului tău online. Prin urmare, dacă îți dorești să atingi un număr mare de clienți și cumpărături, alege să faci investiții corecte încă de la început de cale.