Avantaje compartimentari cu sticla

de

Nu e de mirare ca in ultima perioada compartimentarea cu sticla isi gaseste tot mai mult locul in zonele comerciale sau in spatiile de birouri. Avantajele pe care aceste amenajari din sticla le ofera sunt superioare comparativ cu compartimentarile traditionale care se fac utilizand pereti de regips, usi din mdf sau din lemn.

Daca va ganditi sa compartimentati spatiul mai jos sunt si avanatajele pe care le au partitiile de sticla si de care se recomanda sa tineti cont atunci cand luati decizii.

Usile si peretii despartitori ofera posibilitatea de a mari eficienta spatiului pentru cazul in care aveti un spatiu deschis, mentinand in acelasi timp si transparenta necesara si oferind intimitate atunci cand este nevoie. A avea birouri in spatii deschise implica o serie de avantaje dintre care cele mai importante sunt reprezentate de cresterea numarului de interactiuni existente intre angajati si reducerea numarului de sedinte. Un astfel de spatiu poate sa devina de foarte mult ori galagios. Compartimentarile din sticla pot sa vina pentru a contracara aceste deficiente prin protectia fonica si protectia termica a sticlei securizate sau a geamurilor duplex in functie de caz.

Maximizarea eficientei pentru spatiu prin compartimentari de sticla nu se face doar in cazul spatiilor pentru birouri. Un restaurant poate sa beneficieze de partitii din sticla creand un spatiu pentru evenimente, ce poate fi utilizat si cand nu sunt evenimente speciale. Chiar si in cabinetele medicale pot sa existe compartimentari cu sticla pentru ca se va crea o sala de asteptare moderna si practica si exemplele pot sa continue.

Un spatiu de birouri cu multe usi si geamuri si cu pereti de sticla este mai luminos decat un birou traditional unde predomina pereti din regips si caramida si usi din lemn sau mdf. Amenajarile din sticla permit ca lumiana naturala sa intre in spatii in care altfel ar trebui sa fie utilizata lumina artificiala. In afara de beneficiile legate de costurile pentru electricitate pe termen lung si studiile arata ca angajatii care sunt expusi mai mult la lumina naturala au un randament mai mare.

De asemenea expunerea la lumina naturala influenteaza si cantitatea si calitatea somnului, precum si cresterea energiei atat psihice cat si mentale, care duce spre cresterea dorintei de a face miscare. Angajatii sunt constienti de avantajele luminii naturale. Instalarea unor pereti si usi din sticla este mult mai ieftina decat o metoda de partitionare traditionala si de asemenea implica si o economie de timp pentru ca lucrarile se executa mai repede.