Avantajele angajarii unui contabil pentru micile afaceri

de

La infiintarea unei companii, ultimul lucru pe care antreprenorii si-l doresc este sa piarda sume de bani inutil. Datorita constrangerilor financiare, multi profesionisti independenti si proprietari de startup-uri considera adesea contabilii ca fiind un lux scump, crezand in schimb ca ei insisi au cunostintele necesare pentru a ineplini acest rol.

Cu toate acestea, colaborarea cu o frima de contabilitate poate fi mai avantajoasa decat pare la prima vedere. Un contabil bun ofera mult mai mult decat completarea formularelor si plata impozitelor. Acesta poate fi un real ajutor pentru o afacere la inceput de drum, fiind capabil sa ofere informatii strategice de specialitate, ajutand totodata la dezvoltarea afacerii.

Astfel, un contabil poate aduce o serie de avantaje oricarui startup. Pe langa cele evidente, cum ar fi navigarea printre muntii de hartie si lupta cu birocratia cu care se confrunta noile companii, acesta vine cu urmatoarele avantaje:

Economiseste timp

Chiar daca majoritatea antreprenorilor la inceput de drum considera ca se pot ocupa chiar ei de contabilitatea afacerii lor, acestia ar putea castiga timp pretios daca nu ar avea de rezovat sarcinile contabile.

Orice proprietar de afacere stie ca timpul inseamna bani. Angajarea unui contabil iti castiga timp pentru a te concentra asupra atingerii obiectivelor propuse.

Acces la o sursa valoroasa de informatii

Codul fiscal nu este creat in beneficiul persoanelor fizice, fiind destul de complicat de inteles pentru o persoana care nu are cunostinte avansate in acest domeniu. Totodata, codul fiscal vine cu noutati de-a lungul timpului, care pot fi o bataie de cap chiar si pentru profesionistii in domeniu.

Astfel, angajarea unui contabil te va scapa de invatarea si adaptarea la noile schimbari. Contabilul va cunoaste foarte bine codul fiscal si va fi mereu la curent cu modificarile aduse acestuia, asigurandu-te ca vei obtine avantajele maxime chiar si in timpul schimbarilor.

Vei obtine un consilier de incredere

Este suficient de dificil sa tii evidenta cheltuielilor personale. Incepe sa conduci o afacere si lucurile se vor complica mai mult de atat.

Contabilul tau te va ajuta sa iti monitorizezi cheltuielile si te va ajuta sa le separi pe cele personale de cele profesionale.

Cresterea afacerii este prioritara pentru toti proprietarii de afaceri. Astfel, un contabil iti va oferi sfaturi obiective cu privire la cele mai bune modalitati de a o dezvolta.

Cu ajutorul serviciilor de contabilitate online de la keez.ro, ai acces permanent la rapoarte optime privind situatia business-ului tau, totul fiind disponibil la un click distanta pe telefonul tau mobil sau pe laptop!