Avantajele automatizarii portilor batante

de

Portile batante sunt portile ce se deschid si se inchid prin rotirea limitata in jurul unei axe verticale care este situata la una dintre margini. Portile batante sunt: cu un brat, cu deschidere pe dreapta sau pe stanga si cu doua brate, care se deschid prin mijloc.

Aceasta categorie de porti este cel mai des utilizata pentru locuinte si de multe ori si pentru garaje. Care ar fi avantajele automatizarii portilor batante? Sunt mai eficiente daca sunt automate?

Automatizarea portilor batante consta in actionarea lor cu ajutorul unor sisteme de deschidere si inchidere automata, de la distanta, care functioneaza prin telecomanda, cartele de acces, cod, cheie, buton sau prin controller GSM care porneste ori opreste alarma prin apel telefonic. Se poate seta si dubla modalitate de actionare: automata si manuala. Care sunt beneficiile faptului ca putem deschide poarta, chiar daca nu ne aflam langa ea si ce alte privilegii putem avea din automatizarea portilor batante?

Operarea automata, atat pentru portile care se deschid in interior, cat si pentru cele care se deschid in exterior, a portilor batante este silentioasa si lina si nu constituie efort. Portile batante cantaresc mult (cele mai mari pana la cateva sute de kilograme). Viteza de deplasare este reglata dupa preferinta. Este posibila si folosirea pietonala.

Nu sunt necesare opritoare mecanice pentru porti. Accesul pe suprafata respectiva este controlat mai usor, deci presupune si o rezistenta antiefractie sporita. Riscurile de accidentare sunt foarte mici la folosirea portilor, datorita sistemelor de fotocelule ce observa obstacolele si stabilesc  comportamentul portii batante la intalnirea lor. Poarta se deschide partial sau complet ori este intrerupta actiunea ei, in caz de necesitate. Motoarele au garantie indelungata. In cazul unei pene de curent, ele se deblocheaza manual, indiferent de pozitia usii.

Sistemele prin care se realizeaza acestea se numesc automatizari porti batante. Ele nu necesita intretinere si au o perioada foarte lunga de viata.

Daca usile batante nu sunt automate, actionarea nu este la fel de linistita si este dificila in situatia in care usile sunt de dimensiuni mari. Riscurile accidentelor si a patrunderii infractorilor nu sunt diminuate deloc.

Acestea sunt cateva constatari de care este bine sa tinem seama pentru a decide ce fel de porti sa folosim.