Beneficiile tenisului de masă

de

Tenisul de masă este un sport ce poate fi savurat de persoanele de orice vârstă și capacitate fizică. Este o modalitate foarte bună de a stimula sistemul nervos și de a dezvolta o gândire rapidă, îmbunătățind în același timp coordonarea membrelor şi viteza de reacţie la reflex. Mai jos sunt doar câteva dintre marile avantaje de a introduce tenisul de masă în activitatea de zi cu zi.

Un sport de familie

Un spaţiu dedicat unei mese de tenis în incinta locuinţei este un loc foarte bun pentru a petrece timpul în familie. Nefiind un sport de contact, precum fotbalul sau baschetul, poate fi practicat de toţi membrii familiei, de la copiii mici până la bunici. Încurajează atât copiii cât şi părinții să aibă o viaţă activă, bucurându-se în același timp de o activitate comună. Joaca acasă cu frații sau părinții pot aduce membrii familiei mai aproape și le permite să-și petreacă mai mult timp de calitate împreună.

Este un sport pe care îl putem practica toată viaţa

Pentru copii este un sport lejer care îi ajută să îşi dezvolte dexteritatea, concentrarea şi spiritul competițional. Pentru adulţi, tenisul de masă poate creşte viteza şi vigilenţa de reacție, aspecte încurajate de provocările tactice ale sportului. Persoanele în vârstă se pot bucura de o mişcare cu risc de accidentare redus. În acest sens, poate fi jucat atât de persoanele tinere cât și în vârstă, ceea ce ajută la îmbunătățirea comunicării și construirea unei relaţii de prietenie indiferent de vârstă.

Un sport de performanţă

Atunci când este jucat la nivel de performanţă, are o listă generoasă de beneficii fizice, dintre care cel mai evident este dezvoltarea vitezei de reacţie. Mişcările bruşte şi ritmul alert pe distanţe scurte îmbunătăţesc reflexele şi dezvoltă musculatura. Un antrenament intens în jurul unei mese de tenis ajută la arderea caloriilor şi menţinerea unei condiţii fizice bune. Tehnicile de joc dezvoltă o gândire rapidă şi o bună coordonare a membrelor. Este un sport olimpic încă din 1988, ceea ce încurajează jucătorii la dezvoltarea spiritului competițional.