Beton amprentat sau beton elicopterizat?

de

BETON AMPRENTAT

Betonul amprentat, numit si beton imprimat, este o alternativa pentru pavelele clasice utilizate pentru alei, trotuare, parcari etc. Avantajul suprem al acestui tip de pavaj este durata de viata extrem de lunga. Betonul amprentat este un material de constructie, ce are in compozitie ciment, agregate, fibre elastice, coloranti, aditivi (pentru marirea rezistentei la inghet/dezghet) si apa, fiind folosit si pentru piscine, terase, garaje etc.

Exista o multime de factori care determina calitatea si pretul betonului amprentat:

  • Calitatea cimentului si a agregatelor
  • Nivelul de precizie in dozarea ingredientelor
  • Raportul apa – ciment
  • Omogenizarea amestecului
  • Modalitatea de punere in practica
  • Precizia imprimarii betonului

Beton amprentat este o metoda de pavare care vine la pachet cu o serie de beneficii: rezistenta mare, durata lunga de viata, siguranta in exploatare, eficienta economica, intretinere facila, absenta denivelarilor sau aparitiei acestora in timp, absenta vegetatiei nedorite sau a insectelor, curatare facila a petelor, design divers si personalizat si timp scurt de executie.

Pret beton

Pretul betonului amprentat sufera modificari constante si difera de la o companie la alta. Acesta nu este fix (de cele mai multe ori), suferind modificari in urma negocierilor cu clientii. Luand in calcu clima din Romania, se recomanda ca betonul folosit sa nu fie mai slab de B300.  De asemenea, se recomanda o grosime mai mare de 8 cm.

BETON ELICOPTERIZAT

Denumirea acestui procedeu vine de la procesul de slefuire prin intermediul unui utilaj numit “elicopter”, motiv pentru care foarte multi oameni utilizeaza si numele de “beton finisat/superfinisat”. Spre deosebire de betonul amprentat, cel elicopterizat se utilizeaza mai mult in crearea fabricilor de utilaje grele, parcari, piste aeroport, ateliere mecanice, constructii industriale. Acest lucru se datoreaza rezistentei marite la trafic intens si uzura. Betonul elicopterizat are avantajul ca are aceeasi rezistenta pe toate punctele suprafetei, fiind o placa monolitica din beton cu omogenitate crescuta. De asemenea, ca si in cazul celui amprentat, betonul elicopterizat se intretine usor. Un plus fata de alte metode, este realizarea in timp record a lucrarii.

Betonul elicopterizat utilizeaza o tehnologie de executie ce incorporeaza mortarul proaspat in beton, printr-un sistem mecanic. Acest tip de beton poate avea o suprafata driscuita, semifinisata sau finisata in functie de preferintele clientului si utilizarea pardoselii.

Firmele care ofera astfel de servicii, au incluse in ofera si “constructii case la rosu” si “tencuiala mecanizata.” Sintagma “constructii case la rosu” face referire la acele constructii ce nu include finisaje. Casa la rosu este acel tip de proiect ce implica trasarea casei in functie de planul de amplasament, saparea, armarea si betonarea fundatiei, zidirea peretilor interni si externi, armarea si betonarea elementelor de structura si a acoperisului. Aceste constructii de case la rosu nu includ insfrastructura (tevi, cabluri etc.), dar exista posibilitatea optionala de a le adauga ulterior.

Tencuielile mecanizate utilizeaza o tehnologie de aplicare a tencuielilor pe pereti cu ajutorul unir masinarii speciale. Tencuiala mecanizata poate avea la baza ciment sau ipsos, in functie de cerintele si suprafata lucrarii.

Eu am ales firma SC GREEN TRADE IMPEX SRL, de care sunt foarte multumita. Daca doriti sa vedeti ce servicii ofera, puteti sa intrati pe pretbeton.ro.

Spor la treaba!