Brandurile de masini renumite si conectarea acestora

de

Evolutia autoturismelor conectate face primele demersuri in alte tari, dar in cativa ani, va fi o generalitate. Acestea sunt pariurile pe care producatorii de masini autonome din tarile dezvoltate pun accent.

Masina Volkswagen – Sistemul „net Car”

Sistemul „Car Net” VW poate fi folosit printr-o cartela SIM in sine, un smartphone SIM sau cu o telecomanda cu SIM de la distanta conectata prin Bluetooth. Primirea de stiri, informatii despre trafic actualizate, controlul parametrilor vehiculului prin aplicatia e-Remote programata ca diagnoza automata a starii de drum si conexiune la smarthone prin intermediul serviciului de intretinere App Connect sunt unele dintre calitatile lor. In versiunile electrice poate fi vizualizata de la distanta starea bateriei.

Masina Chevrolet – Sistemul „OnStar”

Sistemul recupereaza vehiculul furat localizand pozitia exacta si incetinirea la distanta. Apelul de urgenta formeaza in mod automat in caz de accident butonul SOS. Blocarea si deblocarea usilor, activeaza claxonul si luminile, localizeaza vehiculul si telefonul. Consilierea si punctele de interes sunt trimise de la distanta la navigatorul GPS al vehiculului. Interogarile informatiilor utile este posibila prin intermediul Centrului de Service OnStar, disponibil 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. In alte state poarta incorporat un cip insterto SIM de la o companie mare.

Masina Ford – Sistemul „Sync”

Smartphone-ul este esential pentru sistemul Ford Sync si nu mai include o conexiune integrata, dar utilizeaza celularul ca modem extern. In acest moment, se dezvolta a treia generatie de sincronizare. Sistemul integreaza smartphone-ul pentru a controla sistemul de divertisment al vehiculului si pentru a primi informatii despre trafic sau meteo, cu aplicatii specifice care pot fi adaugate la sistem. Primele doua generatii au fost dezvoltate in colaborare cu Microsoft.

Masina Renault – Sistemul „R-Link”

Renault a dezvoltat „R-Link”, in colaborare cu firma TomTom GPS si Android, de la Google. Cartela SIM este incorporata in echipament, care este complet integrat. Consumatorul gestioneaza printr-un ecran tactil. Echipamentul pune accentul pe serviciile de stiri si divertisment de la bord, dar are, de asemenea, unelte de diagnosticare la distanta. Cu radio-ul Digital Audio Broadcasting se conecteaza la toate radio-urile din intreaga lume. De asemenea, se poate naviga pe retelele de socializare si are acces la muzica on-line, printre altele.

Masina Toyota – Sistemul „Touch & Go”

Este vorba de un echipament modular ce poate fi extins la echipamentele ce urmeaza sa fie actualizate. Serviciile si ofertele de navigare gratuite, cum sunt actualizarile de trafic in timp real, Google Street View și Panoramio. Toyota Touch 2 GO Plus, versiunea recenta a sistemului, adauga functie de recunoastere a vocii pentru comenzile vocale si pentru citirea mesajelor text. Serviciile de urgenta si asistenta rutiera sunt activate printr-o simpla apasare a unui buton de pe telecomanda si ofera utilizatorului informatiile precise de locatie asa cum apar pe ecran.

Masina Fiat – Sistemul „Unconnect”

Sistemul este impartit cu alte branduri de masini autonome, ce pune accentul in principal pe caracteristicile de stiri si de divertisment si pe navigarea prin GPS furnizate de echipamentul TomTom. Permite accesul, pe ecranul senzorial al masinii, pe retelele de socializare ca si Twitter sau Facebook. Agentiile de stiri ofera date de de ultim moment. Impreuna cu echipamentul realizeaza rezultate ale masinilor, anunta unde este radarul urmator si locul in care este amplasat acesta.

Masina Peugeot – Sistemul „Connect”

Masina Peugeot initiaza apeluri de urgenta, asistenta rutiera, sistem de divertisment si stiri si navigare prin GPS cu serviciul „Connect”. In concordanta cu tipul de masina, modemul de conexiune la Internet este integrat sau se foloseste pe telefoane pentru a obtine control acces la Internet. Succesul sistemului consta in aplicatiile care se dezvolta, fiind unele dintre aplicatiile ce fac autoturismele inteligente in functie de necesitatile fiecaruia.

Masina Honda – Sistemul „Honda Connect”

Masina ofera conexiune intre telefon si sistemul de telefonie maini libere si MirrorLink permite utilizatorului sa aibe o copie a ecranului telefonului, pe ecranul autovehiculului. Sistemul acceseaza, de asemenea, Internetul cu ajutorul retelei de telefonie Wi-Fi sau modemul mobil Wi-Fi pentru navigarea pe Internet fara probleme din autoturism, cu conditia sa fie oprita. Sistemul are o serie de aplicatii deja instalate, cu toate ca utilizatorul poate descarca alte aplicatii Honda App Center.