Bucatar in Germania

de

Locuri de munca in Germania ca bucatar sau bucatar sef in restaurante si resorturi de 4-5 stele din partea de Nord a Germaniei. Pentru aceste posturi se cere experienta in bucataria mediteraneana si internationala.

Pentru un bucatar in Germania fara experienta sunt obligatorii urmatoarele:

  • Calificare de bucatar;
  • Germana minim A1 sau Engleza B2;
  • Experienta minim 3 luni ca bucatar.

La cerintele de mai sus se aplica un salariu intre 1.600 si 1.900 Euro Brut urmand a se mari dupa cateva luni.

Pentru Chef de partie si Sous Chef se aplica salarii intre 2.100 si 3.150 Euro Brut, fiind obligatorii limba germana minim A2, experienta intre 3-5 ani dintre care 1-3 ani in restaurante de lux, calificare de bucatar si cunostinte de HACCP.

Chef de cuisine este bucatarul sef care coordoneaza tot personalul din bucatarie si raspunde de sarcinile administrative. Un asemnea post necesita peste 10 ani de experienta dintre care minim 5 in restaurante de lux din vestul europei.

Salarizarea pentru un astfel de post este intre 4.000 si 5.000 Euro Brut, iar cerintele obligatorii pe langa experienta sunt urmatoarele:

  • Limba germana C1
  • Engleza B2
  • Certificare HACCP
  • Diploma de bucatar

Contractele de munca pentru jobul de bucatar in Germania se fac pe termen nelimitat cu perioada de proba timp de 3 luni la restaurantul sau hotelul angajator. Cazarea este asigurata de angajator in camerele de hotel sau cladiri de personal.

Recrutarea se face pe baza de CV, diplome de calificare, interview si in functie de angajator o proba practica.

Camera de comert si industrie a Germaniei(IHK Deutschland) in parteneriat cu MedialJob subventioneaza cursuri de limba germana si scoala de 3 ani in domeniul gastro-hotelier. Calificarile in urma scolii de 3 ani sunt de Bucatar Profesionist, Tehnician Hotel, Tehnician Restaurant. Scoala se face in Germania fara costuri de cazare si mancare fiind asigurate, plus o bursa lunara de 450 Euro Net.

Mai multe informatii si locuri de munca pot fi gasite pe websiteul MedialJob sau pagina de Facebook.