Camera video HD care te ajuta la gatit

de

Tehnologia avanseaza in orice domeniu ai profesa sau cu care ai contact, asadar nu este de mirare ca pe piata vor aparea camere video HD care sa te ajute in procesul de gatit. Compania Miele va lansa in curand camere video HD care sa detecteze mancarea din cuptor. Totodata, aceasta va putea si sa gestioneze timpul de coacere al mancarii, iar un alt asistent virtual te va ghida in orice moment, prin fotografii, spre rezultatul final al preparatului.

Cum poate detecta camera video HD mancarea

Camera video HD detine o functie ”Smart Food ID”, care este introdusa in generatia 700 a cuptoarelor fabricate de catre Miele, ce poate identifica fiecare produs pus in cuptor, indiferent despre ce e vorba. Asadar, aceasta poate vedea daca in cuptor sunt cartofi, legume, carne de porc/vita/pui, blat de tort sau prajituri, fursecuri. In plus, camera isi va regla automat setarile. Tot ce trebuie tu sa faci este sa confirmi ca produsul afisat pe display-ul cuptorului este cel corect. Dupa acest pas, cuptorul va porni singur programul corespunzator si camera va supraveghea coacerea produsului.

Momentan, aceasta camera video HD poate identifica 20 de tipuri de mancare, insa cei care se ocupa de functiile acesteia o actualizeaza in mod constant.

Avantaje pentru bucatari

Unul dintre cele mai importante avantaje ale folosirii camerei este ca prin intermediul acesteia vei putea sa controlezi fiecare etapa de preparare a mancarii. In timp ce tu iti cauti uniforme de bucatari, mancarea se face in cuptor, fara a exista riscul de a uita de ea si a se arde. Prin utilizarea camerei video vei obtine preparatul dorit si facut la temperatura necesara de coacere.

Totodata, un alt avantaj este ca nu va mai trebui sa te deplasezi din 10 in 10 minute la cuptor pentru a vedea stadiul in care se afla mancarea, ci poti vizualiza direct pe camera.

Pe langa aceste avantaje, mai ai si beneficiul de a putea face alte lucruri sau de a pleca din bucatarie, fara a purta grija mancarii din cuptor. Fie ca vrei sa urmaresti un film in dormitor, fie ca vrei sa citesti o carte in living, cu ajutorul camerei video HD poti face ce-ti doresti. Mancarea se va face in cuptor in timpul programat, fara a intampina probleme de ardere sau nefacere.

Camera video HD te ajuta sa faci pizza

Daca doresti sa gatesti o pizza sau ai cumparat un aluat congelat, camera video te va anunta cand produsul este copt si trebuie sa-l scoti din cuptor. Acest lucru se datoreaza si functiei ”Smart Browning Control” pe care o detine cuptorul. Tot ce trebuie sa faci este sa setezi daca aluatul este proaspat sau congelat.

Tot in sprijinul bucatarilor care sunt la inceput de drum vine si upgrate-ul facut la asistentul virtual ”CookAssist”. Pentru cei care nu au gasit solutii in setarea temperaturii optime pentru coacerea produsului, aceasta functie va urmari cand plita ajunge la temperatura ideala si va sesiza utilizatorii printr-o notificare pe aplicatie.

Compania Miele doreste sa adauge si mai multe imbunatatiri pentru bucatari, si astfel doresc sa le trimita utilizatorilor 3 retete rapide, cu ajutorul start-up-ului KptnCook. Aplicatia mobila le va transmite acestora atat modalitatea de preparare, cat si produsele de care au nevoie si cum va arata produsul final.

Aplicatia Miele Smart Home App

Si pentru ca totul sa fie ca la carte, firma a schimbat denumirea aplicatiei actuale, de la Miele@mobile, la Miele Smart Home App. Aceasta va putea fi accesata prin controlul intregii game de electrocasnice Miele Wi-Fi enabled, insa se va transforma si intr-un asistent de bucatarie.