Cand ne cumparam chitara electrica?

de

Iubitorii de muzica rock si pasionatii de chitara, viseaza cel mai adesea sa achizitioneze si ei o chitara electrica care sa le permita sa cante asemenea trupelor lor preferate. Sunt totusi mai multi factori de luat in calcul inainte sa achizitionati o chitara electrica, precum: daca sunteti incepator sau avansat, de cat de mult timp cantati la chitara, unde veti folosi instrumentul, pretul pe care doriti sa il investiti etc.

Cand stiu ca sunt pregatit sa achizitionez o chitara electrica?

Primul factor ce merita sa fie luat in considerare inainte de a achizitiona un astfel de produs este cat de bine stiti sa cantati la chitara in momentul cumpararii. Daca nu ati mai cantat la chitara niciodata, dar va doriti totusi o chitara electrica pentru a performa piesele dumneavoastra favorite, incercati totusi sa invatati mai intai sa cantati la o chitara clasica sau acustica. Este mult mai usor pentru inceput sa invete notele pe o chitara normala, dar si sa va obisnuiti degetele sa apasati corzile chitarii. Nu ar trebui sa dureze mai mult de o luna, maxim doua sa invatati sa cantati la chitara, iar apoi puteti sa va orientati spre cumpararea unei chitari electrice. Motivul pentru care ar fi indicat ca prima dumneavoastra chitara sa nu fie electrica, este destul de simplu: melodiile pentru chitara electrica sunt destul de complexe; pentru a invata, este necesar sa practicati intai melodii usoare, folk sau pop, pana capatati dexteritate.

De ce am nevoie de o chitara electrica?

Chitara electrica necesita un amplificator pentru a putea produce sunet – altfel nu se poate face auzita. Amplificatorul va ajuta sa reglati volumul, cat de incet sau tare doriti, in functie de sala unde veti performa. De obicei, chitara electrica este indicata atunci cand veti performa muzica pentru spectacol, nu doar la dumneavoastra acasa pentru propria pasiune. Majoritatea stilurilor muzicale din ziua de astazi, de la pop, la rock clasic sau la metal, se bazeaza pe chitara electrica. Asadar daca scopul dumneavoastra este sa performati in fata unui public, probabil chitara electrica este cea mai indicata si eficienta.

Un tip aparte de chitara electrica este chitara bass. Spre deosebire de o chitara electrica obisnuita, chitara bass are doar patru corzi, iar sunetele pe care aceasta le emite sunt mai joase, mai grave, cu o octava mai jos.

Ce investitie presupune chitara electrica?

O chitara electrica este, de cele mai multe ori, mai scumpa decat o chitara clasica sau una acustica. Daca v-ati decis deja ca acesta este tipul potrivit de chitara pentru dumneavoastra, atunci singurul lucru pe care il aveti de facut acum este sa porniti in cautarea unul model potrivit. Cel mai indicat ar fi sa mergeti personal in magazine pentru a le tine in mana, a vedea daca sunt structura si dimensiunea potrivita, daca se aude pe placul dumneavoastra, daca va simtiti confortabil. Puteti incerca si este indicat sa incercati sa cantati la mai multe chitari inainte de a lua decizia finala asupra produsului pe care il veti achizitiona. Insa daca nu considerati necesar acest proces, puteti sa cautati mai multe modele online.
Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.Muzicastore.ro