Care sunt ceasurile de firma cele mai cautate in randul romanilor? Studiu de caz – 2017

de

Romanii poate ca nu sunt impatimiti ai ceasurilor de firma, deoarece majoritatea nu si-ar permite astfel de modele. Insa, cu toate acestea, esentele tari se tin in sticlute mici, asa incat societatea de eleita a Romaniei a facut din cumpararea ceasurilor de firma o pasiune.

Care sunt cele mai cautate modele de ceasuri de firma printre romani? Aflati in continuare, citind articolul!

Peste 70% din ceasurile vandute sunt ceasuri barbatesti!

In urma unui studiu realizat de specialistii unui magazin online de ceasuri cunoscut pe piata romaneasca, peste 70% din modelele comandate sunt ceasuri barbatesti. Iata ca barbatii sunt conducatorii acestei niste, chiar detasat. Insa acest lucru se poate traduce, spun specialistii, si prin „ele care le fac cadou lor”. Asadar, nu stim cu siguranta in spatele comenzii de cate ori s-a aflat un barbat care si-a cumparat un ceas propriu sau de cate ori s-a aflat o doamna / domnisoara care a facut cel mai elegant cadou posibil.

Care este valoarea medie a unui ceas cumparat de romani in 2017?

Studiul nu a cuprins si ceasurile de firma, deoarece aici e foarte greu sa faci rost de date, insa de pe piata mainstream de ceasuri, reiese faptul ca valoarea medie a unei achizitii in aceasta directie creste de la an la an.

„Valoarea medie a unui ceas a crescut, incepand cu a doua jumatate a anului trecut, odata cu interesul pasionatilor de orologerie de a cumpara mai multe modele pentru uz personal, pentru a le asorta mai usor tinutelor zilnice, dar si pe fondul cresterii bugetului destinat achizitiilor de ceasuri cadou”, spune Dragos Diaconu, CEO WatchShop.ro.

Cei mai multi au cumparat ceasuri din categoriile mid-level, cu preturi cuprinse intre 301 si 800 lei (45% dintre vanzari), in timp ce preturile de pana in 300 de lei reprezinta o parte de 40% din vanzari. Restul de 15% sunt dedicate persoanelor ce cumpara ceasuri premium din categoria de preturi 800+ lei.

Cel mai scump ceas cumparat anul online (din magazinul retailerului) a fost un Seiko Astron, in valoare de 14.000 lei, cumparat de un bucurestean.

Ce ceasuri de firma se cauta in Romania?

Atunci cand vine vorba de elitism, romanii au gusturi fine in materie de ceasuri. Cele mai cautate firme sunt: Casio, Accurist, Citizen, Festina, Fossil.

Insa, de asemenea, marci precum Ingersoll, Orient, Seiko, Sekonda, Suunto, Tissot si Zeppelin isi fac loc pe piata romaneasca.

Iar mai marii magnati isi permit sa aduca in spatiul romanesc chiar brandui de renume precum Patek Philippe sau Vacheron Constantin.