Care Sunt Cele Mai Frecvente Greseli Pe Care Cineva Care Cauta Un Sistem Fotovoltaic Le Poate Face?

de

Desi gasirea unui sistem fotovoltaic nu ar trebui sa fie foarte greu, mai ales in ziua de azi, cand cautarea de informatii este foarte simpla, exista inca persoane care pot avea dificultati in identificarea solutiilor potrivite pentru ei. Spre exemplu, nu toti stiu sau inteleg de ce solutiile oferite de catre o firma precum Fronius sunt mult mai bune decat multe altele de pe piata. In acest caz este nevoie de consultarea unui expert si de o documentare cat se poate de riguroasa inainte de luarea unei decizii pripite.

Ce Este Un Sistem Fotovoltaic?

Energia verde este o alternativa la din ce in ce mai des folosita care vine sa inlocuiasca formele traditionale de producere a energiei electrice. Fie ca este vorba de folosirea turbinelor eoliene sau de montarea unor panouri care produc energie electrica folosind lumina soarelui, astfel de alternative au devenit deja optiuni cat se poate de viabile pentru o foarte mare parte a populatiei. Insa exista inca confuzii in ceea ce priveste modul in care potentialii clienti inteleg cum se alege corect o instalatie fotovoltaica si cum trebuie aceasta folosita. Pentru foarte multe persoane, panourile solare sunt acelasi lucru cu cele fotovoltaice, aceasta fiind poate cea mai des intalnita greseala pe care acestea o fac. In acest caz se recomanda o cercetare cat se poate de serioasa asupra unei astfel de instalatii, inainte chiar de a se cauta cea mai buna oferta de pret din piata.

In primul rand, un sistem fotovoltaic difera fundamental de niste simple panouri solare prin faptul ca cel dintai este folosit la producerea energiei electrice, pe cand cele din urma sunt o solutie pentru producerea apei calde doar. Panourile fotovoltaice folosite intr-un astfel de sistem folosesc energia soarelui intr-un mod cu totul diferit de niste simple panouri solare, care folosesc doar caldura produsa de soare. Cel mai simplu mod de a intelege cum functioneaza un astfel de sistem este prin compararea acestuia cu celulele solare folosite la unele calculatoare de birou. In cazul acestora expunerea la lumina genereaza electricitate care este apoi folosita pentru functionarea calculatorului. Un sistem care foloseste celule fotovoltaice, desi mult mai complicat decat atat, poate fi vazut in forma lui cea mai simpla, ca o retea de astfel de celule solare, folosit pentru a alimenta cu energie electrica o locuinta sau chiar mai mult decat atat.

O alta diferenta majora intre un sistem fotovoltaic si niste simple panouri solare este la nivelul elementelor care il compun. Panourile solare sunt legate la un rezervor de apa, care printr-o instalatie expune apa la caldura concentrata a soarelui. Apa astfel incalzita este apoi distribuita in locuinta prin intermediul instalatiilor sanitare existente. Sistemele fotovoltaice presupun o serie de panouri care folosesc lumina soarelui, in loc de caldura acestuia, pentru a produce energie electrica. Energia astfel produsa este apoi transformata, cu ajutorul unui invertor, din curent direct in curent alternativ, care poate fi stocat si folosit in siguranta in gospodarie. Mai mult decat atat, in cazul producerii de energie electrica in acest fel, cantitatea de curent este constant monitorizata, astfel incat sa nu existe riscul unei supraincarcari a retelei si exista chiar si optiunea transmiterii surplusului de curent astfel creat inapoi in reteaua de alimentare publica.

Ce Greseli Se Pot Face Atunci Cand Un Client Cauta Un Sistem Fotovoltaic?

Desi in prezent exista multe companii pe piata care sustin ca pot oferi astfel de sisteme fotovoltaice, asta nu inseamna ca asa si este. Una din cele mai des intalnite greseli pe care oricine cauta un sistem fotovoltaic le poate face este cautarea unei oferte de pret cat mai bune fara insa a se gandi si la calitatea produselor si serviciilor cumparate. Un sistem de producere a energiei electrice cu ajutorul soarelui poate fi destul de costisitor, mai ales pentru un client care nu stie ce alte cheltuieli implica o astfel de investitie, in afara de sistemul in sine. Astfel, oricine este interesat de o astfel de achizitie ar trebui sa stie ca instalarea unui astfel de sistem nu ar trebui facut de catre firme sau persoane neautorizate, sau care nu au experienta in domeniu. In plus, exista mereu riscul ca unele din componentele sistemului sa aiba nevoie de reglaje fine care trebuie facute de experti, si care daca nu sunt tratate cu seriozitate, ar putea duce la pagube materiale sau chiar mai rau. Din fericire, marii producatori de astfel de sisteme la nivel international colaboreaza cu firme specializate in fiecare tara in care vand, si astfel pregatesc personal de specialitate in cadrul acestor firme tocmai pentru astfel de situatii. In plus, exista numeroase programe la nivel national si international prin care costurile, fie integral fie in parte, pot fi acoperite astfel incat aportul financiar din partea clientului sa fie cat mai mic.

O alta greseala pe care o fac frecvent cei care cauta un sistem fotovoltaic este acela al alegerii unui sistem nepotrivit pentru nevoile lor. Fiecare sistem este special creat si ajustat pentru a produce o anumita cantitate de energie in anumite conditii. Unii clienti nu inteleg acest lucru, si aleg sisteme subdimesionate in raport cu nevoile lor. Acest lucru poate duce la nevoia unor investitii ulterioare sau mai rau la improvizatii potential periculoase facute direct de catre clienti. Solutia in acest caz este consultarea cu un expert in astfel de sisteme, care poate face o evaluare corecta a nevoilor fiecarui client si care sa poata face o recomandare bazata pe cunostinte si experienta, si nu pe banuieli. De asemenea, oricine doreste sa investeasca in astfel de sisteme, trebuie sa stie ca, pe langa optiunile standard, aproape toate sistemele pot fi ajustate astfel incat sa raspunda nevoilor lor particulare.

De Ce Fronius Este O Alegere Buna Pentru Oricine Cauta Sisteme Fotovoltaice?

Fronius este o companie austriaca, cu o vechime pe piata de peste 75 de ani. Principalele zone de activitate ale companiei sunt echipamentele si tehnologia folosite in sudura, energia solara si cea in domeniul incarcarii acumulatorilor. In ultima perioada, compania a ales sa puna un mai mare accent pe partea de crestere sustenabila a zonei de producere a energiei verzi si a dezvolte un concept puternic pe aceasta parte, ajungand in prezent sa aiba o prezenta internationala, cu peste 30 de filiale in diferite tari, si cu o retea de parteneri pe zona de service in peste 60 de tari.
Ce face ca Fronius sa fie diferita de celelalte companii din acest sector de piata este faptul ca a inceput si continua sa fie o afacere de familie. De trei generatii compania a fost condusa de membrii aceleiasi familii, astfel ajungand sa aiba un grad de incredere foarte ridicat in randul clientilor si partenerilor, datorita stabilitatii si sustenabilitatii dezvoltarii.

Sistemele fotovoltaice pe care Fronius le pune la dispozitie sunt unele dintre cele mai bune din lume, la momentul actual. Asta pentru ca au in spate peste 30 de ani de cercetare si inovare in domeniul energiei regenerabile. De-a lungul timpului, compania si-a facut un brand din a oferi calitate tuturor clientilor ei, fie comerciali fie domestici, si continua sa ofere servicii si produse de calitate peste tot in lume. De aceea compania este una dintre cele mai cautate de catre clienti si dintre cele mai recomandate de catre partenerii locali ai acestora.