Cat de importante sunt cartile pentru copii pentru dezvoltarea capacitatilor intelectuale ale celor mici?

de

Cresterea si dezvoltarea corespunzatoare a copiilor reprezinta un capitol deosebit de important din viata unui parinte, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care in mod regulat ne aiguram ca, copii nostri sa primeasca o educatie corespunzatoare. Chiar daca institutiile de invatamant au un rol foarte important in ceea ce priveste dezvoltarea copiilor, este totusi important de retinut faptul ca educatia incepe inca din primii ani de viata si este oferita de catre parinti. Una dintre cele mai practice modalitati prin care parintii au posibilitatea de a ajuta in dezvoltarea capacitatilor intelectuale ale celor mici este prin achizitionarea unor carti pentru copii.

Cartile pentru copii ascund povesti interesante si captivante si ii ajuta pe cei mici sa inteleaga o serie de notiuni. Dupa cum probabil stim, cartile pentru copii se regasesc in numar foarte mare, astfel ca trebuie sa fim destul de precauti cu alegerile pe care le avem de facut in acest sens. Astazi insa avem la indemana si o varietate de magazine online care comericlizeaza carti noi pentru copii dar si carti uzate pe care le putem achizitiona la preturi speciale. Un magazin foarte bine cotat in acest sens si de unde putem achizitionat carti educative pentru copii este Edituracrisan.ro. Iata cateva motive pentru care este foarte important sa achizitionam carti copiilor.

Cartile ii determina pe copii sa devina curiosi si sa descopere noi lucruri.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care este important sa le cumparam celor mici carti special create pentru ei se datoreaza faptului ca acestea reprezinta un mod prin care putem starni curiozitatea celor mici. Povestile si jocurile pentru copii adesea ascund in spatele lor lucruri care asteapta a fi descoperite. O carte pentru copii, achizitionata in functie de varsta copilului il va mentine pe cel mic implicat pentru o perioada destul de indelungata de timp, mai ales in conditiile in care aceasta reuseste sa ii starnerasca interesul.

Cartile dezvolta capacitatile intelectuale a copiilor.

Exista numeroase carti pentru copii care ascund in interiorul lor diverse jocuri pentru copii, create special pentru dezvoltarea intelectuala a copiilor.  Aceste carti trebuie alese numai in functie de categoria de varsta din care face parte cel mic avand in vedere ca o alegere nepotrivita s-ar putea sa nu fie pe placul celui mic. Practic, o carte cu jocuri sau povesti dificil de inteles va fi catalogata din start de catre copil drept una neinteresanta.

O carte pentru copii poate inlocui cu succes dispozitivele tehnologice.

Alegerea unor carti pentru copii interesante pot chiar inlocui cu succes aparatele tehnologice care din pacate ocupa din ce in ce mai mult timp din viata copiilor si tinerilor. Astfel, pe langa faptul ca o carte poate ajuta in dezvoltarea intelectuala a copiilor, aveti totodata si posibilitatea de a-i tine pentru multa vreme departe de tehnologiile care le pot afecta viata sociala pe termen lung.

www.edituracrisan.ro este un magazin online care vine in intampinarea celor mici cu cele mai interesante carti de povesti si povestiri captivante si pe care parintii le pot achizitiona la unele dintre cele mai avantajoase preturi.

Recomandarile redactie:

Cauta carti pentru copii pe Libris.ro

Cauta carti pentru copii pe Elefant.ro

Cauta carti pentru copii pe Emag.ro