Cat de usor isi pot gasi tinerele absolvente un job bine platit?

de

Lumea are nevoie de echilibru si diversitate in conducatorii sai. Fie ca este vorba despre un lider, fie ca ne raportam la un simplu angajat, in ambele cazuri este nevoie de determinarea si ambitia persoanei respective, mai mult decat de experienta in sine. Generatia tinerelor absolvente se confrunta cu numeroase piedici atunci cand vine vorba de a-si gasi un loc de munca suficient de bine platit pentru efortul sustinut alocat finalizarii studiilor.

Construiti-va brandul

In primii 10 ani de cariera, ganditi-va la propria persoana ca la un produs pe care il dezvoltati si pe care il comercializati. Ganditi-va la construirea brandului si la crearea unui produs puternic. La inceputul carierei, brand-ul personal va fi legat de brandurile pe care le aveti in CV. Baza de cunostinte este, de asemenea, o parte a brandului, asa ca ganditi-va ca sunteti in modul de achizitie a cunostintelor cel putin in primii zece ani, facandu-va produsul mai valoros.

Nu va temeti sa schimbati cursul

La iesirea din facultate, tinerii exercita o presiune atat de mare pentru a gasi jobul perfect, dar primul tau rol nu este o decizie ireversibila in cariera. Totusi, nu trebuie sa gasesti locul de munca perfect din prima incercare, pentru ca vei avea mai multe optiuni de-a lungul timpului ce te vor forma ca individ si profesionist. Daca descoperi ca mergi intr-o directie gresita, este mai usor sa faci o schimbare mai devreme decat sa te schimbi ceva mai tarziu.

Solicitati feedback

De obicei, femeile tinere isi propulseaza rapid carierele, solicitand in mod sistematic si proactiv feedback. Pentru fiecare sarcina importanta pe care o alocati si pentru fiecare proiect in care va implicati, intrebati persoanele cu care ati lucrat pentru a va oferi feedback in legatura cu ce ati putut face mai bine. De asemenea, constientizarea capacitatii de a oferi feedback constructiv este o abilitate pe care putini o stapanesc, deci ceea ce obtineti nu este intotdeauna livrat in cel mai diplomatic mod. Dar, daca aveti curajul sa cautati in mod constant feedback – si, mai important, sa invatati din el – veti imbunatati dramatic traiectoria carierei voastre.

Faceti cunostinta cu oameni noi

Setati-va un obiectiv din a intalni persoane noi in fiecare saptamana. Invita-i pe oameni la cafea sau la pranz, daca realizezi ca poti duce anumite discutii cu ei. Acest lucru nu este ceva care vine in mod natural pentru multi dintre noi, dar nu exista o modalitate mai buna de a va construi abilitatile interpersonale si de a va extinde reteaua. Ati fi surprinse cat increzatoare puteti deveni doar facand asta.

Dezvoltarea continua va fi platita in viitor, deoarece o mare parte din succesul vostru depinde de capacitatea de a lucra cu ceilalti si de a gasi modalitati de a facilita aceste contacte.

Este clar ca, in timp ce femeile au facut progrese importante in afaceri, prejudecatile de gen la locul de munca sunt departe de a fi inlocuite. Cu toate acestea, chiar si novice fiind iti poti contura primii pasi in industria la care aspiri. Ai nevoie doar de ambitie, determinare si incredere in tine. Restul lucrurilor vin de la sine.