Cateringul și tortul de nuntă

de

Pentru aceia dintre voi care încă nu știu acest lucru, cateringul poate reprezenta o oportunitate de afaceri excelentă, dacă este pusă la cale și făcută cum trebuie. O importanță și mai mare, în acest caz, trebuie acordată, în special, cateringului pentru evenimente. În cadrul acestuia, există și ceea ce se numește catering mobil.

Dintre toate tipurile de catering care există, cel pentru nuntă este (sau ar trebui să fie, teoretic) cel mai bun, din toate punctele de vedere. Nunta este un eveniment plin de emoții și de distracție. Dacă voi dețineți o firmă de catering, atunci puteți adăuga și mai multă savoare acestui eveniment prin servirea unor feluri de mâncare de un gust și o calitate foarte ridicată.

Cea mai notabilă diferență dintre un catering de nuntă și unul pentru alte eveniment, este meniul cu felurile de mâncare ce se oferă la o astfel de ocazie. Scopul principal al cateringului de nuntă este acela de a oferi alimente care sunt delicioase și care să satisfacă foamea invitaților cât mai bine.

Într-o întâlnire de afaceri, de exemplu, scopul principal este acela de a avea o discuție cât mai productivă legată de afacerea în sine. O cină bună poate urma acestei discuții. Dar la o nuntă, tortul, meniul și calitatea mâncărurilor sunt de o foarte mare importanță.

Uneori, o petrecere de nuntă poate avea o anumită temă. Dacă această temă este Roma sau Italia, atunci și mâncarea servită trebuie să aibă specific italienesc. Însă nu întotdeauna meniul bazat pe mâncăruri specifice unei anumite teme este suficient. Se prea poate ca unora dintre invitați să nu le placă mâncărurile care au un anumit specific.

În acest caz, trebuie incluse și alte mâncăruri, poate unele cu specific tradițional zonei din care provin mirii, sau unele cu origini ceva mai exotice, gen feluri de mâncare tradițională tailandeză, indiană sau chinezească. De asemenea, mai trebuie ținut cont de faptul că anumiți invitați ar putea avea restricții sau interdicții de a consuma unele alimente (din diverse motive), de aceea trebuie puse la dispoziție feluri de mâncare care să poată fi consumate și de către ei.

Un alt aspect important, în ceea ce privește organizarea unui meniu pentru nuntă, este cel al orientării religioase a invitaților. Printre ei se pot afla și persoane care nu pot consuma anumite alimente, din cauza restricțiilor impuse de religia din care fac parte. Așadar, și aceste persoane trebuie luate în calcul, dacă dorim să le oferim o experiență cât mai plăcut în cadrul nunții la care iau parte.

Nu trebuie să uitați nici de băuturi, deoarece și ele fac parte din meniu, inclusiv apa plată sau apa minerală!

Un ultim lucru ce trebuie analizat cu atenție, sunt cei care servesc felurile de mâncare invitaților. Chelnerii trebuie să fie civilizați, îmbrăcați adecvat și trebuie să se poarte respectuos cu oamenii cărora le duc mâncărurile!