Cateva trucuri pentru a lupta cu kilogramele in plus

de

De câte ori nu ne-am uitat în oglindă şi întristate ne-am spus: la naiba cu celulita asta! De mâine mă apuc de dietă.
Şi cum ai de gând să faci? Să începi să numeri caloriile din salată, interzicerea oricăror plăceri culinare, aruncarea spre orice dietă sau mai rău, pastile care promit topirea kilogramelor? Trebuie să acţionăm inteligent. Uneori, poate fi strict o problemă medicală. Nu sunt o autoritate în acest sens, deci se impune tratarea cu atenţie a ceea ce urmează şi nu uitaţi de vizita periodică la analize.Înainte de toate, nu crede nici o iotă din regimurile alimentare care promit marea cu sarea. Să demontăm mituri

Îţi sună cunoscut refrenul “la prânz multă apă, la cină multă apă”, sau mai rău, la micul dejun o cafea? Mie da. Din fericire, nu l-am aplicat. Pe lângă faptul că nu e deloc sănătos, nu poţi ţine pe viaţă un astfel de regim şi te privează de mulţi nutriţienţi. Metabolismul devine mai leneş, monstrul grăsimii te urmăreşte. Ştiai că este nevoie de 2 g de carbohidraţi pentru a fixa un gram de apă? Urmând astfel de regimuri, pierzi apă şi te bucuri când vezi că după nici 2 zile ai pierdut 2 kg, însă de fapt ai pierdut 2 litri de apă care nu mai sunt fixaţi în muşchi.
Înfometându-te, declanşezi sistemul de apărare al corpului care se simte în pericol şi atunci ştie că trebuie să îşi reducă mult de tot metabolismul. Primul lucru pe care îl face este să oprească conversia tiroidiană, al doilea este să înceapă să conserve grăsimea şi să descompună ţesutul muscular în aminoacizi pentru a micşora şi mai mult metabolismul. Gândeşte-te ce face un câine înfometat care prinde un os de ros? Îl ascunde pentru mai târziu. Aşa şi corpul nostru . Orice ai mânca, imediat se transformă în rezerve de grăsime, pentru ca nu stie corpul tau, când va mai primi de mâncare. Recunoşti bucla infinită? Disperată că te îngraşi, începi să mănânci din ce în ce mai puţin. Disperat că nu primeşte ce are nevoie, corpul stocheaza orice în speranţa pentru vremuri mai bune. Un cerc vicios şi disperat.

Ce rămâne de făcut?

Cred că toate suntem de acord: fără grăsimi, fără zaharuri, fără sucuri acidulate şi multă mişcare. Ce simplu sună să citeşti de pe scaun şi să aprobi. In teorie, nu există nici o diferenţă între teorie şi practică. În practica, există. Regimul magic e doar unul singur: există doar o nutriţie corectă care să îţi dea energia necesară, alaturi de sport, mişcare, alergare etc.

Sportul tonifica organismul si ajuta la arderea grasimilor. Sti care este cel mai indicat sport pentru cei care vor sa inceapa sa aiba o viata activa? Pentru inceput sugeram mersul alert, alergatul, bicicleta de camera (este excelenta pentru persoanele comode) si inotul.