Cauti un masaj anticelulitic efectuat corect? Vino la FYSIOGAND!
Aspectul inestetic al pielii este cauzat datorita aparitiei celulitei, care poate afecta atat femeile, cat si barbatii. Datorita acestui lucru, efectuarea unui masaj anticelulitic te va ajuta sa iti recapati aspectul fin al pielii, fara sa iti mai faci griji.
Procesul din spatele unui masaj anticelulitic
Acest tip de masaj anticelulitic, dupa cum sugereaza si numele, este un tip de masaj care vizeaza imbunatatirea aspectului celulitei si remodelarea tesutului adipos, punand presiune pe zonele afectate.
Prin efectuarea acestuia asupra organismului, celulele de grasime sunt comprimate, iar datorita acestui lucru se recomanda sa apelam cu regularitate la aceasta terapie pentru rezultate pe termen lung. De asemenea, este indicat sa apelam la un masaj anticelulitic alaturi de miscarea regulata si o alimentatie sanatoasa. Este esential si sa mentinem mereu un nivel de hidratare optim al pielii pentru a imbunatati aspectul de coaja de portocala.
Celulita este marele inamic al femeilor deoarece aceasta afecteaza in special abdomenul, picioarele si posteriorul, parti esentiale ale corpului. Aceasta poate aparea din cauza acumularii kilogramelor in plus, insa poate avea si cauze genetice.
Tehnici utilizate in timpul unei sedinte
In cazul in care iti doresti sa efectuezi un masaj anticelulitic, trebuie sa stii ca exista mai multe tehnici de utilizate de terapeuti pentru a imbunatati aspectul celulitei. Printre acestea se afla urmatoarele:
- Frictiunea – presupune miscari energice menite sa stimuleze circulatia sangelui si a limfei. De regula se foloseste in zona soldurilor;
- Framantarea – terapeutul prinde portiuni de piele cu o mana iar cu cealalta efectueaza rasuciri. Miscarile sunt similare cu framantarea aluatului. In functie de rezistenta pacientului si de aspectul celulitei, masajul poate deveni mai profund si mai ferm pe parcurs;
- Presiunea – Se realizeaza prin strangerea pumnului si efectuarea unor miscari circulare si viguroase, de jos in sus, mentinand o presiune ferma. In cazul acestei tehnici de masaj anticelulitic, este indicat sa se diminueze presiunea in zona interiorului coapsei datorita sensibilitatii pielii;
- Lovirea – zonele afectate de celulita sunt lovite cu palma intinsa si degetele perfect drepte, dar nu puternic, terapeutul utilizand ambele maini.
Specialistii spun ca masajul anticelulitic efectuat corect produce un anumit grad de disconfort, insa el nu trebuie sa fie dureros sau sa produca vanatai si alte leziuni. Intensitatea manevrelor trebuie sa fie adaptata de catre terapeut gradului de rezistenta al pacientului.
Ce se recomanda dupa?
Dupa efectuarea unui masaj anticelulitic se recomanda multa miscare si o alimentatie sanatoasa si stimularea topirii grasimilor din piele cu ajutorul uleiurilor. Cele mai esentiale uleiuri pentru un astfel de tratamen sunt uleiul esential de rozmarin, de fenicul si de grepfrut.