Ce avantaje îţi oferă meseria de bonă

de

Chiar dacă meseria de bonă nu este percepută ca fiind una din care să faci o carieră sau care să îți aducă mari beneficii, faptul că ai grijă de creșterea și educația unor copii îți poate aduce suficiente satisfacții încât să te determine să alegi acest drum.

Dacă ai impresia că a fi bonă înseamnă doar să supraveghezi pasiv niște micuți mai mult sau mai puțin neastâmpărați sau, dimpotrivă, că aceștia te vor epuiza peste măsură și că vei fi nevoită să stai mult peste program, află că adevărul este undeva la mijloc. Simplitatea sau greutatea unui asfel de job, depinde foarte mult, așa cum bănuiești deja, de temperamentul copiilor pe care îi vei avea în grijă.

De asemenea, trebuie să știi că orice loc de muncă prezintă atât avantaje cât și dezavantaje, iar acesta nu face deloc excepție. Cel mai important, înainte de a porni pe acest drum, este să stabilești dacă iubești copiii și dacă dispui de suficientă răbdare pentru a te ocupa de ei. Odată ce ai răspuns afirmativ la aceste întrebări, poți să îmbrățișezi o astfel de carieră fiind sigură că vei avea și extrem de multe satisfacții.

Așadar, iată care sunt principalele avantaje pe care ți le va oferi meseria de bonă:

1. Este plină de satisfacții

Așa cum spuneam și mai sus, meseria de bonă vine la pachet și cu nenumărate satisfacții având în vedere că te vei ocupa personal de creșterea unor copii. Astfel, vei avea ocazia să contribui la educația și dezvoltarea lor. Mai mult, dacă metodele tale educaționale au succes, te vei bucura să vezi când îți sunt urmate exemplele și cum vei transforma niște mici poznași în copii înțelepți și ascultători.

2. Program flexibil

Meseria de dădacă poate fi foarte permisivă atunci când vine vorba de program. Astfel, unii părinți au nevoie de o persoană care să aibă grijă de copii în timpul zilei, cât sunt la serviciu, unii pot angaja o astfel de persoană pentru toată ziua, în timp ce alții au nevoie de bonă doar în week-end-uri sau în anumite zile.

Asta înseamnă că îți poți găsi o astfel de slujbă cu un program care să se plieze pe nevoile tale și care să îți permită să faci asta în regim part – time, în afara job-ului tău stabil sau să ai două job-uri part – time.

3. Te vei apropia de familie

Să fii dădacă nu înseamnă să ai o legătură strânsă doar cu copiii, ci și cu părinții acestora. De cele mai multe ori, părinții sunt extrem de recunoscători față de persoana care îi îngrijește pe cei mici și astfel se creează legături adevărate de prietenie între cele două părți. Și acest lucru este extrem de important în ceea ce privește atmosfera din familie. Faptul că veți deveni prieteni le va da părinților mai multă încredere, iar tu vei ajunge să ai grijă de copii din plăcere, nemaiprivind acest lucru ca pe o datorie de serviciu.

4. Extra beneficii

Lucrul ca dădacă nu-ți va aduce satisfacții doar în ceea ce privește educația copiilor, relația cu părinții și orele de lucru, ci și în ceea ce privește locul în care îți desfășori activitatea. Astfel, poți foarte bine să faci acest lucru mai mult în casă sau afară, în aer liber, în funcție de zile, precum și de preferințele copiilor și ale părinților.

De asemenea, unii angajatori pot oferi chiar cazare pentru bonele cu un program permanent, precum și mașină pentru a-i transporta pe copii, telefon mobil și alte facilități de acest gen. În plus, dacă ai și alte calificări, în afară de cea de bonă, poți primi un salariu mai mare.

5. Poți ajunge peste hotare

Dacă ai toate calificările pentru a fi bonă, asta te poate ajuta să lucrezi și în străinătate (evident, dacă îți dorești asta). Indiferent dacă este vorba despre un job permanent sau doar despre o familie care călătorește mult sau mai are un domiciliu în afara țării, această meserie te poate duce în locuri nemaivăzute. Mai mult, ambele cazuri menționate anterior vor arăta foarte bine în CV-ul tău și îți vor crea noi oportunități de lucru.

După cum spuneam și la început, meseria de bonă poate fi una plină de satisfacții și care poate să îți aducă destul de multe beneficii față de un job obișnuit. Cu toate acestea, indiferent de cât de mult ai de câștigat de pe urma unui astfel de loc de muncă, nu trebuie să pierzi din vedere faptul că cei mai importanți în această ecuație sunt copiii și că trebuie să îți alegi acest drum cu gândul la ei, nu doar la avantajele de care vei beneficia. Așadar, dacă nu ai vocație de babysitter, cel mai bine este să te orientezi către alte domenii de activitate.