Ce este și la ce folosește un blender
Probabil majoritatea românilor nu a folosit un blender niciodată. O parte din ei poate nici nu știu ce este acela, deși varietatea modurilor în care poate fi folosit în bucătărie este foarte mare.
Un blender este un instrument electrocasnic folosit în bucătărie pentru prepararea diferitelor alimente, în mod special prepararea de fructe și legume, dar nu numai. Se folosește pentru mixarea, amestecarea produselor, dar și pentru spargerea gheții. Pe scurt, un blender, este un tocător electric.
Există diferite forme de blendere, cum se poate vedea în imaginile de mai jos, deși în ultimii ani companiile producătoare încearcă să introducă un standard general, astfel încât piesele de la modele diferite să se potrivească între ele. De exemplu să pot folosi containerul unuia și pe un alt model. Acest lucru ar ajuta enorm în bucătării, mai ales în cele profesioniste.
La ce să ne uităm când hotărâm să achiziționăm un blender? Iată câteva din categoriile cele mai importante:
Puterea.
Cu cât are voltajul mai mare cu atât e mai puternic. Ar fi bine să cumpărați un blender cu o putere de cel puțin 350-400 de watts. Mai puternic înseamnă că va toca produse mai dure, mai tari. Cu un blender pe la 100 de watts e clar că nu veți putea sparge gheață.
Capacitatea.
Majoritatea containerelor de blender au o capacitate 0.5l – 1.5l, iar eu personal vă recomand să îl luați pe cel mai mare, astfel nu o să aveți probleme în momentul în care mixați și conținutul își va mări volumul. O să vă ajute foarte mult în momentele în care gătiți pentru mai multe persoane, sosuri, piure, salate etc.
Vitezele.
Aveți nevoie de 10 viteze ca să tocați ceva? Nu prea cred. Aveți nevoie probabil de maxim trei viteze: încet, mediu și rapid; așa că să nu vă lăsați tentați de astfel de caracteristici, dar nici nu vă speriați dacă vedeți vreun blender cu 30 de viteze.
Designul.
Aici depinde de bugetul fiecăruia. E clar că o persoană cu portofelul gros e interesată și de acest aspect, însă în principiu acest lucru este unul opțional. Să nu uităm că locul blenderului este în dulapul din bucătărie și îl scoatem de acolo doar noi, atunci când gătim. Designul devine efemer în timp. Pe de altă parte aici intervine și ergonomia (cât spațiu ocupă), unde din nou lucrurile variază de la o persoană la alta, de la o bucătărie la alta.
Materialul.
Sticla și oțelul inoxidabil sunt două dintre cele mai bune materiale din care pot fi făcute în general produsele electrocasnice, nu doar blenderele. Avantajul sticlei este că puteți vedea prin ea starea amalgamului din interior, iar cu oțelul inoxidabil știm că nu vor fi probleme cu rugina și nu se va sparge așa ușor. Ideal ar fi o combinație între acestea două. Nu recomand plasticul deoarece acesta se uzează în timp și se poate sparge foarte ușor.
Puteți achiziționa un blender online de la orice magazin, însă personal vă recomand să vizitați un magazin de prezentare ca să vă faceți o idee clară despre blendere în general.
Cele mai bune oferte online le puteti gasi pe site-ul Emag sau pe site-ul Elefant.ro