Ce isi doreste Generatia Z de de la un loc de munca?

de

Generatia Z reprezinta tinerii nascuti dupa anii ’90 care acum intra pe piata muncii. Ei sunt condusi de idea de a obtine independenta financiara intr-un timp relativ scurt si se asteapta sa faca negocieri serioase cu privire la salarii.

Conform studiilor recente, noua generatie prioritizeaza castigurile si se asteapta la castiguri mai mari fata de ceea ce oferea piata muncii cu 5 ani in urma.

Asteptarile Generatiei Z de la un loc de munca

Conform sutdiilor recente, tinerii isi doresc mai mult de la locul lor de munca in comparatie cu generatiile anterioare. Accesul la informare si optiunea de a face freelancing le permite crearea unei liste mai lungi de asteptari pe care angajatorii trebuie sa le indeplineasca. Asadar, iata ce ar trebui sa faca orice companie pentru a atrage tineri:

  • Nu doar salarii mari, ci si alte beneficii

Desi tinerii isi doresc bani si sa obtina independenta financiara intr-un timp foarte scurt, ei vad mai departe de castiguri. Candidatii buni sunt atrasi de bonusuri, vacante si inclusiv cursuri de formare.

  • Posibilitati reale de avansare

Angajatorii trebuie sa se ocupe de angajatii sai prin oferirea de timp, sfaturi si suportul necesar pentru ca acestia sa isi indeplineasca obiectivele profesionale.

  • Discutii face-to-face cu managerii

Desi in general discutiile cu superiorii, in special in companiile mari cu multe departamente, se intampla exclusiv pe mail, ar trebui ca acest lucru sa se schimbe. Noua generatie pune accent pe discutiile directe, care ii fac sa se simta importanti.

  • Un viitor palpabil in companie

Este important pentru tineri ca munca lor sa aiba un scop. Le pasa de impactul pe care cariera lor o are si isi doresc sa construiasca relatii de prietenie cu colegii si sa poarte discutii profunde. De asemenea, trebuie sa existe un viitor stabil pentru ei in compania actuala.

Aceste asteptari sunt indeplinite cu brio de studiourile profesionale de modele online, asa ca nu este o surpriza faptul ca aceasta industrie este cea mai prospera din Romania si tot mai multe tinere aleg aceasta cariera.