Ce ne facem cand un update de WordPress ne-a distrus site-ul?

de

Stim deja cu totii cat de importanta e mentenanta WordPress. Iar in cazul in care inca nu suntem convinsi de necesitatea acestuia, hai sa vorbim despre unul dintre cele mai importanta aspecte: update-urile WordPress.

Cand vorbim de mentenanta WordPress, nu ne referim doar la probleme de securitate, probleme de viteza, riscul de a nu avea back-up, pozitionare mai buna in cadrul motoarelor de cautare si reflectarea acurata a brand-ului tau.

Cand vorbim de mentenanta WordPress vorbim tot atat de mult despre update-uri. Este unul dintre multele motive pentru care recomandam sa apelezi la o echipa profesionista acre sa se ocupe de mentenanta WordPress in locul tau.

Daca preiei aceasta responsabilitate pe cont prorpiu, riscurile sunt destul de mari si castigurile reduse. Din contra, riscand sa preiei mentenanta de unul singur, risti sa faci mai mult rau decat bine, poate chiar distrugand site-ul dintr-o mica neatentie.

Cand vine vorba de update-urile facute de WordPress, vorbim de un process intreg. In momentul in care WordPress trece printr-un update, iti va avertiza utilizatorii mentionand ca site-ul este momentan in mentenanta. Revino mai tarziu. Exista riscul ca WordPressul sa nu iti fi instalat corect toate plugin-urile, moment in care iar te trezesti in impas.

De asemenea, te poti trezi cu ecranul alb al erorii. Acest pas, este, intr-un fel, asemanator cu cel mentionat mai sus, exceptand ca acesta apare in momentul in care este vreo eroare fatala. Si stii care e partea cea mai ironica? Poate update-ul merge perfect conform planului, insa pe urma ceva parca tot nu functioneaza.

Si am vorbit deocamdata doar despre acele aspecte care isi creaza automat update. Insa pe langa acestea, sunt numeroase, cum ar fi temele sau plugin-urile, care nu isi fac automat update.

Este usor de inteles, astfel, de ce oamenii sunt atat de anxiosi cand vine vorba de a apasa butonul de update. Daca nu apesi, risti ca site-ul tau sa nu mai functioneze corect din cauza pluginurilor sau a temelor invechite. Daca apesi insa…

Daca reusesti sa treci peste aceasta anxietate si totusi apesi butonul de update, pe langa actualele update-uri pe care le va face WordPress-ul, pot aparea si efecte secundare. De exemplu, parti ale site-ului tau pot inceta sa mai functioenze corect. Ce e de facut in aceasta situatie?

Cea mai buna metoda este sa treci pe o versiune mai veche a plugin-urilor si a temelor pana reusesti sa solutionezi problema aparuta. Si in acelasi timp, treci la versiunea de backup a site-ului tau. Asta presupunand ca ai facut un backup inainte de a fi pasat butonul de update.

Pentru a gasi raspunsul la eroarea aparuta, este posibil sa trebuiasca sa te uiti la codul propriu zis sau sa analizezi probleme care poate nu fac parte din aria ta de expertiza. Astfel, te intreb, chiar este acest lucru ceva de ce doresti sa te ocupi?

Mentenanta WordPress poate fi un subiect sensibil, pentru care ai avea nevoie de mult timp, multa rabdare si mai ales, pricepere. De ce sa risti sa distrugi site-ul la care s-a lucrat asa de mult timp sit e reprezinta pe tine si afacerea ta, pentru un moft?

Lasa-te pe mana profesionistilor si scapa de grija mentenantei, scapa de responsabilitatile nefunctionarii site-ului in cazul in care ceva nu merge conform planului.