Ce nu stiai despre orasul Haifa, acest “San Francisco” al Israelui

de

Haifa, principalul oras din partea de nord a Israelului este situat la poalele muntilor Camel si este al treilea oras ca marime din Israel. Este un testament unic pentru convietuirea celor trei religii ale Israelului si datorita strazilor sale si a locatiei, aflat chiar deasupra golfului, mai este cunoscut si sub numele de San Francisco al Israelului. Este lider in inovatie, tehnologie si,de asemenea, are o uimitoare viata de noapte. Deci, este un oras care ofera totul.

Recent, Haifa a devenit un lider al inovatiei si al tehnologiei. Technion si Universitatea din Haifa desfasoara proiecte de cercetare pentru Intel, Google, Microsoft si ale companii cunoscute de tehnologie. Aceste companii globale au ales Haifa pentru a folosi insitutiile de invatamant din apropiere si institutiile de cercetare pentru a se dezvolta si acontinua cercetarile.

Cu toate astea, in timpul noptii, Haifa se transforma intr-un oras plin de viata, iar anumite cartiere sunt pline cu cluburi, cafenele si baruri aliniate pe strada, alaturi de formatii live si pereti cu graffiti. Cel mai cunoscut este cartierul Ha-ir Hatachtit, unde canta numeroase trupe.

In afara de tehnologie si viata de noapte, Haifa este si un centru cultural, fiind gazda pentru numeroase muzee, festivaluri entice si evenimente. De la Muzeul de Arta, la Medatech cu exponate din domeniul stiintei, de la muzeul de arta japoneza Tikotin si chiar muzeul Trenurilor si Muzaul Maritim National Israelian, toate acestea atrag numerosi turisti si imbunatatesc viata celor 280.000 de locuitori.

Daca alegi sa mergi intr-un pelerinaj la Ierusalim, te vei putea bucura de o vizita la Gradinile Bahai din Haifa. Alaturi de Ierusalim, Haifa atrage vizitatori din intreaga lume.

Festivaluri in Haifa

Festivalurile sunt o alta parte din bogatia culturala a orasului Haifa: ex.Festivalul International de Film (in octombrie), Sarbatoarea tuturor Sarbatorilor care celebreaza diversitatea (in decembrie), Festivalul degustarii de bere si vin (in perioada mai-august) si multe altele desfasurate de-a lungul anului. Acestea aduc impreuna oamenii, educa, dar mai ales sunt potrivite pentru toti, indiferent de varsta, religie, atat pentru localnici, cat si pentru vizitatori. De asemenea, permit oamenilor care au o anumita religie sa experimenteze obiceiuri si traditii ale altor religii.

Daca alegi sa vizitezi Haifa, poti incepe cu o vizita la muzeu, apoi continua cu Gradinile Bahai si coboara apoi spre plaja pentru a incheia ziua sau pentru a incepe sa petreci noaptea la unul dintre barurile de pe aleile din Haifa.

Indiferent de alegere, bucura-te de timpul tau si de tot ce are orasul Haifa de oferit.