Ce sa faci si sa nu faci atunci cand ai montate usi de garaj tip rulou

de

In prezent, mai mult ca niciodata, usile de garaj tip rulou sunt fabricate din materiale rezistente si durabile. Spre exemplu, multe din aceste usi sunt fabicate din aluminiu, un material cunoscut atat pentru flxibilitate cat si rezistenta.

Totusi, la fel ca orice parte a casei tale, usa de garaj va avea nevoie de putina ingrijire pentru a o mentine functionala si aspectuoasa. Mai jos gasiti cateva metode prin care puteti sa va asigurati ca usile de garaj vor rezista mai mult, dar si cateva sfaturi cu lucruri ce nu trebuie facute. Astfel va puteti asigura ca usa de garaj va arata bine pentru mult timp.

  • Spalati usa de garaj cu regularitate

Cat de des trebuie spalata aceasta depinde in primul rand de zona in care locuiti. Cei care locuiesc in zone uscate si umede, spre exemplu, ar face bine sa isi spele usile mai des decat cei care locuiesc in zone in care ploua foarte des.

  • Nu ignorati acumularile de praf, funingine sau altele similare

Diverse lucruri precum praful, mizeria, pete de vopsea sau altele se intaresc odata cu trecerea timpului si devin din ce in ce mai greu de inlaturat. Prin urmare este un lucru bun sa le curatati de indata ce apar. Putina atentie in prezent va poate scuti de o munca anevoioasa in viitor.

  • Spalati usa de garaj cu apa calduta cu sapun

Cel mai bun mod de a curata usa de garaj este cu ajutorul unui burete si unei galeti cu apa calduta, cu sapun. Curatarea cu detergenti usori este de cele mai multe ori suficienta.

  • Nu o spalati cu materiale abrazive

Materialele de curatare abrazive, precum buretii industriali sau detergentii industriali, pot face mai mult rau decat bine. Acestea pot cauza zgarieturi unor usi de garaj tip rulou, mai ales finisajelor.

  • Spalati atat partea din fata cat si partea din spate a usii de garaj

Desi doar una dintre partile usii de garaj este expusa factorilor atmosferici, ambele parti ale usii vor avea nevoie sa fie curatate mai devreme sau mai tarziu. Deci nu uitati ca atunci cand curatati usa de garaj tip rulou sa o faceti pe ambele parti.

  • Nu spalati motorul usii

Desi poate fi tentant, atunci cand scoateti furtunul cu apa, sa il puneti direct pe usa, sfatul este sa nu procedati asa. Inundand motorul cu apa poate cauza defectiuni in cele mai multe cazuri; in plus, puteti pierde si garantia.

  • Nu uitati sa verificati instructiunile de utilizare

Unele usi de garaj sau unele parti ale acestora pot necesita anumite metode sau produse de curatare. Deci, inainte sa iti cureti usa de garaj pentru prima data, este o idee foarte buna sa citesti manualul cu instructiuni de utilizare.

Sau…puteti alege oricand o firma care presteaza servicii de reparatii usi.