Ce tipuri de tigari fumeaza actorii in filme sau in spatele scenei

de

In timp ce fumatul este un obicei atat de nesanatos, poate face o persoana sa se simta speciala atunci cand fumeaza si care are un aer aparte. Mai ales atunci cand un personaj se presupune ca este rebel, faimos sau pur si simplu care vrea sa arate intr-un anumit fel.

Acesta este motivul pentru care sunt folosite tigarile intr-un film, pentru a crea scene care sa inspire un anumit sentiment sau o sa creeze o anumita stare. Fie ca este vorba despre trabucuri, tigari electronice sau tigari de foi, actorii accepta aceasta provocare chiar daca uneori fumatul este doar de forma si nu trag cu adevarat dintr-o tigara.

Istoria debutului fumatului in filme

Atunci cand tutunul si tigarile au inceput sa apara, una dintre cele mai bune metode de a face publicitate a fost aparitia unui actor sau a unui personaj care fuma acea marca de tigari.  In acest fel, telespectatorii au simti automat nevoia sa copieze actorul sau sa inteleaga obiceiul lui si astfel existand posibilitatea de a recurge la achizitionarea acelor tigari.

A fost o modalitate excelenta de plasare a produsului, in masura in care, ori de cate ori un set de filme avea nevoie de tigari pentru filmele lor, au primit gratis cutii intregi de la diferite companii. Astfel, cand vedeai un actor fumand intr-un film, insemna ca folosea o tigara care i-a fost trimisa.

Cu toate acestea, legile au inceput sa se schimbe in 1988, dupa un acord de solutionare intre companiile de tigari si anumite guverne de stat. Aceasta a dus la interzicerea aparitiei nu numai a tigarilor reale pe ecrane, ci si a ideii din spatele plasarii produselor atunci cand se face publicitate pentru tigari. Asta insemna ca atunci cand un personaj trebuia sa scoata o tigara, ar fi fost una falsa.

In acelasi timp, sustinatorii sanatatii au inceput sa realizeze cat de nesigure sunt tigarile si au inceput sa influenteze tot mai multe filme impiedicand aparitia oricarei tigare pe ecran, inclusiv a celor electronice. Au vrut sa evite riscul ca tanara generatie sa nu isi mai copieze actorii preferati si sa fumeze si ei.

Tigari electronice

Exista multe alternative la tigari care se considera mai putin periculoase decat tigarile normale. Unul dintre cele mai bune lucruri despre aceste tigari, pe langa faptul ca au putina sau deloc nicotina, acestea au multe arome diferite. De asemenea, nu au gudron, acesta fiind unul dintre motivele pentru care unii oameni incearca sa evite tigarile cu totul. Tigarile electronice sunt preferate mai ales de catre cei care incearca sa renunte la fumat.

Acest tip de tigari au fost folosite de catre actori in special in spatele scenei, intre filmari. Astfel incercau sa se protejeze de fumatul excesiv in zilele de filmare care le daunau si mai mult sanatatii.

Tigari din plante

O alta alternativa care este foarte populara atunci cand se filmeaza pentru diferite filme sau emisiuni TV in platou, sunt tigarile din plante. Acestea sunt mai mult sau mai putin o copie exacta a unei tigari atunci cand vine vorba de aparitia pe scena. Cu toate acestea, continutul este doar pe baza de plante si nu provoaca daune cui il inhaleaza, chiar daca este pentru perioade lungi de timp. Asta inseamna ca nu numai ca nu contin nicotina, dar nu au nici urme de tutun.

In cadrul industriei cinematografice, tigarile din plante au devenit populare si chiar au diferite arome cu diferite componente. Se poate alege o tigara din plante cu aroma de capsuni, miere, vanilie sau de menta. Au devenit foarte utile, deoarece aceste companii de tigari pe baza de plante ar incepe chiar sa faca tigari pe baza de plante personalizate pentru orice actor care avea o anumita alergie sau nu era incomod cu o componenta specifica gasita in tigarile cu plante. Au existat chiar si momente in care tigarile din plante au fost create cu hartie de musetel si ceai, oferind sansa ca actorii sa fumeze ceai pe platou.

Tigari folosite doar ca recuzita

In unele cazuri, o tigara este folosita doar ca recuzita, chiar daca este vorba despre o tigara pe baza de plante sau pe baza de tutun. Probabil ai vazut deja un actor care doar tine in mana o tigara fara nici macar sa fumeze.

In filmul Leon:The Professional, actrita Natalie Portman avea doar 12 ani la acea vreme, iar pentru a o impiedica sa fumeze, personajul ei a fost vazut doar tinand o tigara in mana si niciodata inhaland-o.

Parintii ei au incheiat chiar un acord pentru a se asigura ca fata lor nu va fuma, ci doar va tine tigara in mana doar de cinci ori pe parcursul fimului, dar si ca personajul ar renunta la fumat candva in timpul filmului. Astfel ei au vrut sa se asigure si ca transmite un mesaj pozitiv copiilor de la acea vreme care puteau foare usor sa o imite pe Natalie Portman.