Ce trebuie sa includa o trusa de reparatii pentru biciclete

de

Plimbările cu bicicleta în natură sunt o metodă excelentă de relaxare și de admirare a peisajului. Chiar și pedalatul prin oraș nu este o idee rea, ajutându-ne să ne destindem și să ne menținem sănătoși și în formă. De aceea, eu cred că mult mai multă lume ar trebui să își cumpere o bicicletă și să iasă la drum! Ciclismul este și un sport care ne face bine, dar și distractiv.

Pentru a putea beneficia de avantajele pe care ni le oferă, ne trebuie o bicicletă. Evident, nu? Simplu de spus „Cumpără-ți una”, mai greu de făcut. Este ușor să vorbești dar, când vine timpul să și treci la acțiune, probabil vei găsi diverse scuze pentru a nu-ți duce la capăt planul pe care îl aveai. Bicicletele sunt scumpe, sunt pretențioase, se strică repede etc. Sună familiar, așa este?

Într-adevăr, bicicleta se poate strica daca nu stim ce trebuie sa facem pentru a marii durata de viata. Oricând și oriunde. Iar situația poate fi cu atât mai complicată, cu cât distanța față de un service sau față de casă este mai mare. Atunci ești nevoit să tragi de bicicletă și să mergi pe jos chiar kilometri întregi până când găsești pe cineva care să te ajute și să-ți rezolve problema.

Iată de ce trebui să ai la tine o trusa de reparații pentru biciclete! Aceasta te poate scoate din necaz imediat. Nu ar trebui să pleci la drum fără să ai una sau fără să fie completă, conținând sculele recomandate mai jos:

1. Un multi-tool

Este acea unealtă care are în componența ei alte scule mai mici, de la șurubelnițe, la chei hexagonale. Cea gen briceag multifuncțional. Te poate scăpa și de nevoia de a mai căra cu tine și alte unelte mai voluminoase. Dacă nu ai una în trusa de scule, cumpără-ți chiar acum!

2. Camere de rezervă și petice

Peticele sunt foarte utile pentru repararea unei pene, însă nu te mai pot ajuta cu nimic dacă întreaga cameră a făcut explozie. În acest caz, cel mai bine pentru tine este să fii pregătit și să ai în trusa de reparații cel puțin o cameră, pe care s-o poți înlocui la nevoie.

3. Pompa

Fără ea, n-o să poți umfla o cameră peticită sau nouă, pe care tocmai ai montat-o după ce și-a dat obștescul sfârșit cea veche. De regulă, pompele de bicicletă sunt mai voluminoase și nu încap în trusa propriu-zisă, dar ar trebui să ai una cu tine!

4. Levierele pentru cauciucuri

Îți vor ușura întreg procesul de schimbare al unui cauciuc sau al unei camere sparte. Cu ele, se pot desface mai ușor cauciucurile, accesul la cameră făcându-se imediat, fără să te mai chinui.

5. Cheia hexagonală

Este bine să ai și o cheie hexagonală separată de cea inclusă în unealta multifuncțională despre care am vorbit la punctul 1. Și, de preferat, să fie și ceva mai mare, pentru că vei putea strânge mai bine și mai ușor șuruburile mari, cum sunt cele de la ghidon sau caseta pedalelor.

6. Baterii pentru luminile de drum (sau lanterne)

Sau pentru orice altceva asemănător. Uneori, se poate întâmpla să ajungi acasă pe timp de seară. De aceea, ai nevoie de lumini de drum, pentru a-ți lumina calea. Sau, în cazul în care apare o defecțiune, va trebui să te folosești de o lanternă pentru a o remedia. Dacă nu ai suficiente baterii la tine, te poți trezi că rămâi în beznă, fără a mai putea duce la bun sfârșit reparația!