Ce trebuie să ofere un provider de găzduire web gratuită

de

Găzduirea web gratuită este pentru mulți un lucru necesar. Să găsești un provider de încredere astăzi poate fi o sarcină cu bătăi de cap, având în vedere oferta deosebit de vastă. Infozoom îți trece în revistă cele mai importante facilități pe care un provider de găzduire web gratuită trebuie să ți le ofere.

Spațiu de stocare și lățime de bandă

Spațiul de stocare se măsoară în Gb și variază de la un provider la altul. Acest spațiu va fi folosit de către tine pentru a-ți stoca fișierele web care includ textul, imaginile, fișierele audio-video care vor fi prezente pe website-ul tău.

Lățimea de bandă se referă la o limită de trafic permisă pe site-ul tău pentru acces și ieșire. Accesul reprezintă momentul în care un vizitator tastează numele site-ului tău în browser și îl accesează. Ieșirea are loc de fiecare dată când un vizitator descarcă date de pe site-ul tău, fie că vizualizează o poză, un videoclip sau downloadează un fișier.

De exemplu, dacă website-ul tău are foarte mult conținut grafic (poze, videoclipuri), atunci ai nevoie de un spațiu de stocare mai mare și o lățime de bandă mai mare.

Aplicații creare site și FTP

Dacă ești pe cale să îți lansezi primul tău website și nu prea ai experiență în programare, caută un provider găzduire web gratuită care să îți ofere și o aplicație gratuită cu ajutorul căreia să îți creezi site-ul prin alegerea unui template și adăugare facilă de conținut.

FTP înseamnă File Transfer Protocol (Protocol de Transfer al Fișierelor) și se referă la modalitatea de transfer de date din computerul tău pe serverul care îți oferă găzduire gratuită și viceversa. Termenii cheie legați de FTP sunt upload și download, upload-ul referindu-se la transferul de fișiere din computerul tău către serverul-gazdă și download-ul la transferul de fișiere dintre serverul-gazdă și computerul tău.

Un provider bun de găzduire web gratuită ar trebui să îți ofere acces FTP nerestricționat non-stop 24/7.

Servicii de e-mail

Un provider serios trebuie să îți ofere gratuit și servicii de e-mail, în așa fel încât să îți poți seta contul de e-mail după domeniul website-ului tău. De exemplu, dacă website-ul tău se numește www.blablabla.com, web host-ul tău trebuie să îți asigure o adresă de e-mail de genul @blablabla.com.

Pe lângă o interfață de webmail pe care să te poți loga, serviciul de e-mail ar trebui să includă și acces POP3 și SMTP cu ajutorul cărora să poți accesa e-mailul de pe telefonul mobil.