Ce trebuie să ştii înainte de a angaja o firmă de catering

de

Dacă nu ai un plan în ceea ce privește mâncarea atunci când organizezi un eveniment, indiferent de natura lui, atunci acesta este destinat din start eșecului. Este deja arhicunoscut faptul că oamenilor le place să mânânce și nu orice, ci preparate gustoase care să le încânte simțurile. Și acest aspect este valabil cu atât mai mult atunci când este vorba despre o petrecere.

Câți dintre voi v-ați simțit bine la o petrecere la care a-ți rămas flămânzi pentru că mâncarea a fost oribilă? Cu siguranță nu sunt prea multe răspunsuri afirmative. Mai mult, dacă oamenii rămân flămânzi nu vor putea să se bucure nici de băuturile cu alcool, “vinovate” de cele mai multe ori de asigurarea bunei dispoziții.

Așadar, dacă meseria ta este cea de organizator de evenimente sau dacă vrei doar să organizezi o petrecere pentru cei apropiați, atunci trebuie să ai mare grijă la firma de catering pe care o vei alege să îți livreze mâncarea.

O astel de firmă îți poate oferi o gamă variată de produse și diferite feluri de mâncare, în funcție de preferințe. Astfel, poți opta să comanzi doar felul principal – care poate fi organizat în porții pentru fiecare persoană în parte sau ca bufet suedez – doar antreurile sau dulciurile ori toate cele trei feluri. Cele mai multe firme de acest gen vin cu oferte variate și extrem de bogate din care poți alege, precum și cu oferte de preț pentru toate buzunarele și bugetele.

Înainte de a contracta o firmă de catering trebuie, însă, să deții câteva informații necesare pentru a face alegerea cea mai potrivită pentru evenimentul tău. În primul rând, trebuie să stabilești locația în care va avea loc petrecerea, precum și numărul de participanți. Astfel, dacă ai un număr mare de invitați, trebuie să alegi o firmă care are experiență în livrarea de alimente pentru un număr mare de persoane. Chiar dacă un astfel de serviciu s-a derulat corespunzător în cazul altor evenimente mai mici, atunci când este vorba despre un grup mai mare de oameni lucrurile se pot schimba. Ai grijă, așadar să verifici acest aspect înainte de a semna un contract.

De asemenea, un alt aspect pe care trebuie să îl clarifici înainte de a lua o decizie, este modul în care invitații vor servi masa. Vei opta pentru o cină obișnuită, cu oamenii serviți la masă, pentru un bufet suedez sau pentru gustări de tip cocktail? În funcție de varianta aleasă, firma de catering îți va putea prezenta modul în care se poate ocupa de fiecare variantă în parte.

Așadar, acum că te-ai convins cât de importantă este alegerea unui serviciu de catering, iată câteva întrebări la care ar trebui să răspunzi înainte de a semna un contract.

1. Cât mă va costa? – Dacă ai un buget limitat, și ar trebui să stabilești din timp cât va fi acesta, răspunsul va fi decisiv pentru alegerea numărului de invitați și a tipului de catering.

2. Care sunt variantele de meniu? – Cu siguranță vei dori să ai câteva opțiuni excelente de meniu din care să poți alege și care să se încadreze în buget, așa că nu ezita să ceri informații.

3. Pot degusta preparatele? – Firmele de catering care se respectă ar trebuie să le ofere clienților posibilitatea de a degusta mâncarea ce urmează a fi servită. Sub nicio formă nu ar trebui să alegi o firmă care nu îți oferă această posibilitate.

4. Care sunt atuu-rile firmei de catering? – Este normal ca fiecare firmă să se prezinte ca fiind bună la toate, dar cu siguranță sunt câteva aspecte la care se pricepe mai bine și altele la care nu prea excelează. Fii atent la detalii pentru a afla răspunsul la această întrebare.

5. Ce este inclus în contract? – Trebuie să știi și să înțelegi exact ceea ce îți va oferi firma de catering în ziua evenimentului. Vor furniza aceștia și vesela, tacâmurile sau șervetele? în cele mai multe cazuri nu o fac, acestea fiind oferite de către restaurant, însă nu strică să clarifici acest aspect.

6. Când trebuie să semnez contractul? – Interesează-te cu cât timp înaintea petrecerii trebuie să semnezi contractul pentru a beneficia de serviciile dorite. Ai grijă ca, în căutarea ta privind cea mai bună firmă de catering, să nu uiți că trebuie să semnezi din timp un contract.

7. La ce oră va sosi mâncarea? – Este important de știut ora la care reprezentanții firmei vor veni să aranjeze mâncarea sau mesele pentru bufet. Aceștia trebuie să aibă acces la restaurant pentru a pune totul în ordine înainte de începerea petrecerii sau în timpul acesteia, după caz.