Ce trebuie sa stim despre babysitting

de

Babysitting-ul a reprezentat (și încă mai este și în prezent) un mod de viață pentru multe fete tinere, în special în Statele Unite, acolo unde ele fac această activitate part time pentru a câștiga bani până la momentul la care sunt suficient de mature (din punct de vedere legal) pentru a putea deține un job.

Pentru unele fete, babysitting-ul este chiar o meserie full time, pe care o practică pentru multă vreme. Dar, până a ajunge să ai grijă de copiii altora, trebuie să știi că părinții nu vor accepta niciodată chiar pe oricine pentru acest post. De aceea, este important să demonstrezi, atât teoretic, cât și practic, că te pricepi foarte bine la a avea grijă de un copil.

Iată câteva din aspectele pe care le iau în considerare părinții atunci când caută să angajeze babysitter-ul potrivit.

1. Experiența

Este unul din lucrurile care cântărește destul de mult în alegerea pe care o fac părinții. Iar ea nu se rezumă numai și numai la a sta cu ochii pe copil și atât. Trebuie să poți avea grijă de el cât mai bine, indiferent de nevoile pe care le are. Mulți părinți caută chiar bone care cunosc și noțiuni de bază de prim ajutor sau care au diverse diplome care le pot demonstra că persoana care le deține este potrivită pentru a fi babysitter.

2. Responsabilitatea

Dacă poți să le arăți, în mod practic, părinților că poți urma fără probleme instrucțiunile pe care ți le dau ei și că ești de nădejde și punctual, vei avea șanse mai mari să fii angajat/ă pe post de babysitter. Încrederea este și ea foarte importantă, deoarece le oferă părinților liniștea sufletească de care au nevoie atunci când își lasă copilul în grija unei alte persoane.

Este esențial să fii bun cu toți copiii și să interacționezi cu ei. Dacă știi ce trebuie să faci pentru a-i distra și a-i face să se simtă bine, câștigându-le încrederea, este foarte probabil să obții jobul de bonă.

Nu în ultimul rând, părinții vor prefera întotdeauna pe cineva cu o minte ageră și care poate să se descurce bine în orice situație, inclusiv în cazul unei urgențe. Când reacționezi calm în astfel de momente, fără să te precipiți, vei putea să faci față mai bine în condiții de stres, iar părinții vor aprecia acest lucru.