Cele 4 avantaje principale ale fitoceramidelor

de

Ceramidele fac parte din categoria lipidelor ╚Öi se g─âsesc ├«n mod natural ├«n pielea care ne acoper─â trupul. Nivelul lor este la parametrii optimi ├«n tinere╚Ťe, dar tinde s─â scad─â atunci c├ónd ├«naint─âm ├«n v├órst─â. C├ónd bariera care o protejeaz─â ├«ncepe s─â cedeze, pielea prezint─â urmele lipsei acesteia prin apari╚Ťia ridurilor, a petelor, precum ╚Öi alte schimb─âri caracteristice ├«mb─âtr├ónirii. Fitoceramidele, pe de alt─â parte, sunt ceramide care se extrag din plante ╚Öi sunt folosite pentru a suplimenta/├«nlocui pe cele care ├«i lipsesc organismului.

Ele sunt prezente ├«n creme ╚Öi diverse alte suplimente sau produse de ├«ngrijire personal─â ╚Öi au o serie de avantaje pentru noi. ├Än cele ce urmeaz─â, am s─â v─â prezint 4 dintre cele mai importante avantaje care se pot ob╚Ťine din utilizarea produselor cosmetice care con╚Ťin fitoceramide.

1. Fitoceramidele rehidratează pielea și îi refac elasticitatea

Aplicarea unei creme cu fitoceramide ajut─â la protejarea stratului de piele aflat─â la suprafa╚Ť─â de ac╚Ťiunile d─âun─âtoare ale diver╚Öilor compu╚Öi chimici din atmosfer─â. C├ónd ace╚Ötia se infiltreaz─â ├«n piele, duc la o pierdere excesiv─â a apei din ea. Ceramidele din plante opresc acest proces ╚Öi refac bariera de protec╚Ťie, ├«nlocuind toate acele elemente ale pielii care s-au pierdut odat─â cu ├«mb─âtr├ónirea, red├ónd, totodat─â, ╚Öi elasticitatea.

2. Reduc ridurile și liniile fine

Printre cele mai ├«nt├ólnite semne ale ├«mb─âtr├ónirii organismului sunt, f─âr─â ├«ndoial─â, ridurile ╚Öi liniile fine care apar pe fe╚Ťele oric─ârei persoane. Femeile, ├«n special, sunt cele care ├«╚Öi fac mai multe griji din cauza lor, deoarece nu doresc s─â-╚Öi arate v├órsta, vr├ónd s─â r─âm├ón─â mereu tinere. Din p─âcate, c├ónd ridurile apar, aceasta nu mai poate fi ascuns─â.

Printr-un tratament cu fitoceramide, se reface elasticitatea pielii, iar ridurile ╚Öi liniile fine se reduc. Dup─â cum probabil ╚Öti╚Ťi, ridurile apar ca rezultat al pierderii elasticit─â╚Ťii pielii, de aceea, c├ónd ele sunt diminuate sau chiar eliminate cu ajutorul fitoceramidelor, semnele ├«mb─âtr├ónirii nu mai sunt at├ót de vizibile.

3. Reduc cr─âp─âturile pielii ╚Öi senza╚Ťia de usc─âciune

O piele uscat─â ╚Öi plin─â de cr─âp─âturi este semnul pierderii apei din ea, care apare o dat─â cu ├«naintarea ├«n v├órst─â sau cu expunerea la diverse ac╚Ťiuni ale compu╚Öilor chimici din mediul ├«nconjur─âtor. Fitoceramidele joac─â un rol important ├«n restabilirea ╚Öi men╚Ťinerea apei ├«n piele. Prin urmare, cr─âp─âturile ╚Öi usc─âciunea sunt ╚Ťinute la distan╚Ť─â. Efectul de hidratare al ceramidelor din plante este cel care face ca pielea s─â arate s─ân─âtoas─â, f─âr─â urme de cr─âp─âturi sau senza╚Ťie de usc─âciune, probleme cu care se confrunt─â multe persoane trecute de prima tinere╚Ťe.

4. Ajut─â la reconstruirea barierei protectoare a pielii

Pielea noastră este protejată de o barieră invizibilă. Aceasta tinde să se deterioreze când îmbătrânim, deoarece nivelul de ceramide din organism se diminuează și el prin îmbătrânire. Printr-o suplimentare adecvată, se poate reface rezerva de ceramide și, în acest fel, se poate reface și bariera protectoare a pielii. Ea revinde, deci, la gloria de altă dată.