Cele 4 avantaje principale ale fitoceramidelor

de

Ceramidele fac parte din categoria lipidelor și se găsesc în mod natural în pielea care ne acoperă trupul. Nivelul lor este la parametrii optimi în tinerețe, dar tinde să scadă atunci când înaintăm în vârstă. Când bariera care o protejează începe să cedeze, pielea prezintă urmele lipsei acesteia prin apariția ridurilor, a petelor, precum și alte schimbări caracteristice îmbătrânirii. Fitoceramidele, pe de altă parte, sunt ceramide care se extrag din plante și sunt folosite pentru a suplimenta/înlocui pe cele care îi lipsesc organismului.

Ele sunt prezente în creme și diverse alte suplimente sau produse de îngrijire personală și au o serie de avantaje pentru noi. În cele ce urmează, am să vă prezint 4 dintre cele mai importante avantaje care se pot obține din utilizarea produselor cosmetice care conțin fitoceramide.

1. Fitoceramidele rehidratează pielea și îi refac elasticitatea

Aplicarea unei creme cu fitoceramide ajută la protejarea stratului de piele aflată la suprafață de acțiunile dăunătoare ale diverșilor compuși chimici din atmosferă. Când aceștia se infiltrează în piele, duc la o pierdere excesivă a apei din ea. Ceramidele din plante opresc acest proces și refac bariera de protecție, înlocuind toate acele elemente ale pielii care s-au pierdut odată cu îmbătrânirea, redând, totodată, și elasticitatea.

2. Reduc ridurile și liniile fine

Printre cele mai întâlnite semne ale îmbătrânirii organismului sunt, fără îndoială, ridurile și liniile fine care apar pe fețele oricărei persoane. Femeile, în special, sunt cele care își fac mai multe griji din cauza lor, deoarece nu doresc să-și arate vârsta, vrând să rămână mereu tinere. Din păcate, când ridurile apar, aceasta nu mai poate fi ascunsă.

Printr-un tratament cu fitoceramide, se reface elasticitatea pielii, iar ridurile și liniile fine se reduc. După cum probabil știți, ridurile apar ca rezultat al pierderii elasticității pielii, de aceea, când ele sunt diminuate sau chiar eliminate cu ajutorul fitoceramidelor, semnele îmbătrânirii nu mai sunt atât de vizibile.

3. Reduc crăpăturile pielii și senzația de uscăciune

O piele uscată și plină de crăpături este semnul pierderii apei din ea, care apare o dată cu înaintarea în vârstă sau cu expunerea la diverse acțiuni ale compușilor chimici din mediul înconjurător. Fitoceramidele joacă un rol important în restabilirea și menținerea apei în piele. Prin urmare, crăpăturile și uscăciunea sunt ținute la distanță. Efectul de hidratare al ceramidelor din plante este cel care face ca pielea să arate sănătoasă, fără urme de crăpături sau senzație de uscăciune, probleme cu care se confruntă multe persoane trecute de prima tinerețe.

4. Ajută la reconstruirea barierei protectoare a pielii

Pielea noastră este protejată de o barieră invizibilă. Aceasta tinde să se deterioreze când îmbătrânim, deoarece nivelul de ceramide din organism se diminuează și el prin îmbătrânire. Printr-o suplimentare adecvată, se poate reface rezerva de ceramide și, în acest fel, se poate reface și bariera protectoare a pielii. Ea revinde, deci, la gloria de altă dată.