Cele mai bune sisteme de supraveghere

de

Sosirea verii este întotdeauna o bucurie deoarece ne permite să ne relaxam și sa pornim pentru câteva zile de acasă și sa uitam rutina cotidiana. Inainte de a pleca de acasă este nevoie însă, să ne asiguram ca am pus la punct câteva măsuri impotriva hotilor pentru a nu avea surprize urate la intoarcere. In prezent, supravegherea video apare ca o metoda buna deoarece imbina tehnologia cu siguranta. Iata cele mai bune sisteme.

Instalatia gestionata de agentii private. Aceasta tipologie este poate cea mai cunoscuta si mai traditionala. Consta intr-o instalatie audio si video instalata de o firma privata specializata. Vor fi angajatii cei care vor supraveghea casa de la un centru operativ si tot ei vor interveni in caz de nevoie. De obicei vin pozitionate diverse camere in interiorul si exteriorul casei pentru a avea o mai buna monitorare a situatiei in orice perioada a zilei. Costurile sunt ridicate, dar siguranta este asigurata.

Camere supraveghere IP colegate la internet. Un sistem mai simplu si mai economic este acela prin care te dotezi cu videocamere ce au o adresa IP datorita carora se pot colega la internet fara a avea nevoie de un computer. Atunci cand doreste, proprietarul poate sa vada in timp real ce se intampla in casa doar colegandu-se la internet. Se pot achizitiona si dispozitive care se rotesc pe patru axe.

Computere si videocamere. Aceasta este metoda cea mai simpla si convenabila deoarece foloseste o tehnologie care este prezenta oricum in orice casa. Cu un computer si un software pentru apeluri video, se poate supravegea spatiul intern si extern al domiciliului, chiar si de pe plaja.

Camerele de supraveghere tebuie pozitionate in locuri strategice, cum ar fi la usa de la intrare sau la ferestre. Pentru a fi mai usor de instalat, exista in comert aparate wi-fi, ce nu au nevoie de fire inestetice pentru colegare.

Videocamerele UMTS. Exista, in plus, un sistem care prevede achizitia uneia sau a mai multor camere, care pe langa faptul ca transmit imagini, pot fi apelate video, exact ca pe niste smartphon-uri. De fapt, in interiorul lor se gaseste o cartela SIM cu numarul pe care poate fi contactata pentru a se putea vizualiza zonele interne incadrate de dispozitiv. Exista diverse tipuri, inclusiv cele care reusesc sa capteze imagini de buna calitate in ambiente scufundate in intuneric.

Truse de supraveghere video. Nu este dificil sa gasesti seturi studiate tocmai pentru a fi gata de montaj. De obicei sunt compuse din diverse videocamere dotate cu senzori de miscare (pentru a acoperi punctele sensibile precum ferestrele si usile), un DVR (digital video recorder), un monitor pentru controlarea imaginilor surprinse si un software de instalat pe propriul PC pentru a putea supraveghea si de la departare.