Cele mai scumpe piese auto ce se pot strica imediat!

de

Există anumite piese auto pe care ai dori să le eviți când faci revizia mașinii tale. Este vorba de piesele auto contrafăcute, mai ales în cazul unor componente principale. Acest lucru se întâmplă dintr-o rațiune extrem de simplă.

Sunt piese care dacă se strică, reparația te costă și 2000 de lei sau chiar peste această sumă. Aceste piese ar fi cel mai bine să fie piese originale din prima, cumpărate dintr-un magazin cunoscut ce vinde piese auto de calitate maximă. Trebuie să știi ce piese auto extrem de scumpe au tendința să se strice rapid, pentru a ști pe ce trebuie să te axezi când cumperi aceste componente.

Ambreiajul și volanta – piese ce pot ajunge la 1000 de lei lejer, fără manoperă

Spre exemplu, sistemul de ambreiaj + volanta sunt componente extrem de scumpe, iar dacă sunt contrafăcute rezistă doar câteva zeci de mii de kilometri. Imaginează-ți că se pot strica în doar 2 – 3 luni, iar reparația unei mașini căreia i s-a stricat ambreiajul îți poate goli portofelul de aproximativ 400 de euro.

Cutia de viteze – o piesă ce te poate seca de 2000 de lei în cazul în care se strică

Trebuie să fii foarte atent la cutia de viteze pe care o cumperi. Dacă este vorba de una de calitate, nu vei avea probleme cu ea chiar și câțiva ani. O cutie contrafăcută te va pune în pericolul de a cheltui alți 2000 de lei pentru a cumpăra una noua în cazul în care se strică. Iar în acest cost nu intră manopera. Montajul poate să te ajungă încă jumătate din prețul piesei.  Aceste costuri se aplică la o cutie de viteze manuală. Dacă mașina ta are cutie automată, cifrele cresc extrem de mult.

Turbina – pe motoarele diesel

În cazul mașinilor pe diesel o turbină stricată te poate ușura de aproximativ 2000 de lei. Pentru a apela la un specialist care să o recondiționeze vei scoate din nou din buzunar cam jumătate din sumă. Însă dacă turbina este de proastă calitate, nu vei mai avea nicio șansă să îți rezolvi atât de ieftin problema. Va trebui automat să cumperi una nouă. Spre exemplu, la un Golf 4,  o turbosuflantă poate să te ajungă lejer la 500 de euro.

Acestea sunt doar câteva exemple de piese scumpe care pot ceda, în cazul în care sunt cumpărate fără băgare de seamă. Mai poți întâlni foarte ușor injectoare care cedează, fiind de proastă calitate. Așa te poți trezi fără niciun injector funcțional. Cele extrem de slabe calitativ au tendința de a ceda toate odată. De asemenea, caseta de direcție este și ea pe listă. O casetă de direcție mecanică te poate ajunge până la 800 de lei.

 

Așadar, trebuie să ai foarte mare grijă când îți cumperi aceste piese. Alege mereu branduri cunoscute și nu te zgârci la doar câteva sute de lei, pentru ca mai apoi să fii nevoit să scoți din buzunar mii de lei pentru a-ți repune mașina în circulație.