Celulita: Ce este si ce poti face in acest sens?

de

Chiar si o femeie de succes care are venituri colosale se poate confrunta cu celulita in ciuda tratamentelor costisitoare. Dar pentru a intelege mai bine ce putem sa face pentru a o elimina trebuie sa stim mai intai ce este aceasta.

Ce este de fapt celulita?

Grasimea normala din pielea noastra impinge prin reteaua de tesut conjunctiv si creeaza aceste buzunare de grasime bombata. Pe masura ce grasimile se acumuleaza, determina pielea sa apara subtire, ondulata cu textura de portocala.

Celulita vs. grasime

Exista o diferenta intre celulita si grasime. Grasimea izoleaza corpul si protejeaza organele, nervii si muschii, in timp ce celulita nu ofera o umplutura si apare doar in anumite zone ale corpului.

Doar doamnelor

Imi pare rau, doamnelor, dar celulita este in cea mai mare parte o problema de femeie, care vizeaza in primul rand femeile de peste 35 de ani. Se observa cel mai des pe picioarele superioare si pe fese, desi unele femei se plang de celulita pe burta si bratele superioare.

Motivul: femeile distribuie grasimea diferit decat barbatii. Avem tendinta de a avea straturi mai groase de grasimi, in special in jurul soldurilor, iar pielea noastra este mult mai subtire, permitand grasimii sa iasa mai vizibil. Acest lucru nu inseamna ca barbatii nu au celulita, dar tinde sa fie mai putin vizibila.

Cat de obisnuita este celulita?

Celulita este extraordinar de comuna. Majoritatea femeilor, daca nu toate, o au intr-o oarecare masura. Se crede ca aproximativ 90 la suta dintre femei au celulita.

Cresterea in greutate provoaca celulita?

Greutatea nu este neaparat un factor. Puteti vedea oameni care sunt foarte slabi si inca au celulita. Pierderea in greutate nu este un tratament pentru celulita. Desi a nu se intelege pe deplin, se considera ca celulita este cauzata de proeminenta de grasime pe piele, in timp ce tesutul conjunctiv tine alte parti ale pielii, ceea ce duce la un aspect clasic de coaja de portocala. Spre deosebire de celulele grase care ne determina sa fluctuam in dimensiuni, aceste celule incapatanate nu pot fi arse ca combustibil. Prin urmare, dieta si exercitiile fizice nu vor ajuta cu adevarat.

Optiuni de tratament pentru celulita

Acesta este un domeniu de investigare activa si exista o serie de dispozitive care vin pe piata care pot fi eficiente, dar este prea devreme pentru a spune cu exactitate acest lucru. Celulita este un lucru atat de obisnuit, dar oamenii devin constienti de sine si sunt dispusi sa faca tot felul de tratamente. Din pacate, in acest moment, promisiunea tine mai mult decat ofera realitatea.

Corectii rapide pentru celulita

Renuntati la fumat. Studiile sugereaza ca fumatul poate slabi pielea si poate deteriora tesutul conjunctiv care provoaca efectul de adancituri.

Aruncati chilotii stransi ceea ce poate limita fluxul de sange. In schimb, incercati un tanga de bumbac pentru a reduce impactul.

Incercati un autobronzant pentru corp pentru a netezi vizual pielea neuniforma.