Citatul de dimineata

de

Lucrurile din viața noastră se întâmplă exact la momentul la care avem nevoie să se întâmple. La prima vedere, puteți să nu fiți de acord cu mine, e perfect. De multe ori ne dorim ceva, iar dacă acel ceva nu se realizează la momentul respectiv, ne supărăm, suntem dezamăgiți sau frustrați și căutăm un răspuns…sau o scuză. Întrebarea este…de ce nu obținem rezultatul scontat, deși am făcut tot posibilul și am respectat întocmai “rețeta” ?
Desigur, și eu, la fel ca și dumneavoastră, mi-aș dori să știu să raspund la această întrebare. Se spune că Dumnezeu are pregătite trei răspunsuri în momentul în care noi Îl rugăm ceva. Acestea sunt : Da, Nu acum, sau Am ceva mai bun pentru tine. Dacă ținem cont de acest lucru, o să ne fie mult mai ușor.
Totodată, este știut faptul că noi, oamenii, trebuie să fim multumiți și recunoscători pentru ceea ce avem, deoarece automat, (dar nu imediat) vom avea mai mult. Există un tip de ceai organic (adus din Statele Unite ale Americii, poate se găsește și la noi), care după ce îi desfaci pliculețul, prezintă un răvaș cu citate motivaționale la capătul de susținere. Citatul scris pe ceaiul de imunitate savurat în dimineața aceasta, spunea : „Gratitudinea este calea către abundență”. Putem fi recunoscători pentru că suntem sănătoși, pentru o reușită sau pentru că soarele a răsărit în această dimineață și am avut ocazia să îl vedem. Orice gând lansat de mintea noastră există și se păstrează în univers. Din moment ce acțiunile noastre sunt determinate de gândurile noastre, este foarte important să ne păstrăm mintea curată și să alegem să gândim sănătos. Acest lucru se poate realiza foarte simplu. Trebuie să renunțăm la tot ce nu este necesar în viața noastră și să facem loc lucrurilor destinate să ajungă la noi.
Suntem creați să funcționăm perfect, iar așa cum o rană se vindecă de la sine, așa și corpul nostru lucrează și vindecă orice este în neregulă. Condiția este ca noi să îl ajutăm, să îl hrănim și nu rănim, să fim recunoscători pentru că ne însoțește în fiecare zi și să avem grijă de el. În plus, există studii care afirmă faptul că bolile incurabile se pot vindeca cu ajutorul minții noastre, însoțită de alimentație (un anumit tip de alimentație, adaptat nevoilor de vindecare), deoarece alimentația este combustibilul care menține corpul nostru în parametri optimi de funcționare. Dincolo de partea fizică, există un element la fel de important, dar în zilele noastre, adesea uitat sau lăsat pe un plan secundar. Acesta este sufletul nostru și îi vom dedica un articol întreg, data viitoare.