Convertizoare de frecventa pentru o gama larga de aplicatii

de

Tipul de convertizoare de frecventa descentrate, cu functii de baza, este reprezentat de o unitate modulara de putere mica si mijlocie, utilizat mai ales in aplicatii din industrie, avand o inalta performanta. Un astfel de dispozitiv este caracterizat de o structura modulara, fiind alcatuit din unitatea de control si modulul de alimentare si are un design plat, oferind functionalitati de siguranta unice, pentru modelele din clasa din care face parte. Gratie capacitatii de recuperare a energiei din retea, contribuie in mod remarcabil la economisirea ei. Tensiunea de la care poate fi alimentat este 200-240 V si este simplu de instalat, de setat si de pus in functie.

Convertizoare de frecventa

Pot fi utilizate intr-un domeniu larg de aplicatii si permit configurarea pe o gama diversa de parametri, realizand o functionare a motorului fara zgomot. Prin intermediul unui panou operator, convertizorul poate afisa mesaje de alarma si informatii de stare, tot prin intermediul acestuia avand optiunea de conectare la un computer. Fiind modulat, poate fi adaptat la cerinte diferite si specifice aplicatiei. Cele doua module, de putere si unitatea de control, sunt unitati separate care pot fi combinate sau corelate in functie de necesitati. Unitatea de control asigura functiile critice pentru securitatea sistemului, in eventualitatea unor defectiuni.

Modalitatile de control pentru tipul de convertizoare de frecventa cu functii de baza sunt reprezentate de controlul curentului de magnetizare si cel vectorial.

Performantele tipului de convertizoare de frecventa

Printre performantele lor inalte se numara si maximalizarea economisirii de energie, avand un potential in acest sens fara precedent, gratie functiei de recuperare a unei bune parti de energie regenerativa. In functie de aplicatia la care sunt folosite, economisesc o cantitate mai mare sau mai mica de energie, pe care o returneaza sistemului de alimentare.

Datorita designului lor, devin foarte usor de folosit si, fiind dispozitive universale, au disponibile o varietate de unitati de control. Pot fi setate cu ajutorul unui computer, la care se conecteaza prin intermediul unui panou de operare.

Beneficiile aduse de convertizoare de frecventa

Printre avantajele pe care le prezinta aceste convertizoare pot fi amintite o buna recuperare a energiei regenerabile, pot avea trei iesiri si noua intrari digitale si doua intrari si doua iesiri analogice, iar pentru distorsiunile armonice nu au nevoie de filtru. O pelicula protectiva acopera modulele electronice, avand un concept inovator de ventilare si racire. Actioneaza foarte bine chiar si in cazul unor variatii de sarcina bruste si au o functionare silentioasa.

Aceste convertizoare de frecventa de la www.Ge-tech.ro pot monitoriza si controla cuplul motorului la turatii foarte mici, chiar pana la turatia zero. Dupa o intrerupere de alimentare sau un defect, repornesc automat. Reprezinta o protectie integrata a motorului, prin functia de evaluare a temperaturii acestuia.

Au fost concepute pentru a putea fi utilizate si in retelele informatizate, dispunand de sisteme de alarme si avertizari, in diagnosticarea si monitorizarea detaliata de care sunt apte. Astfel de convertizoare reprezinta raspunsul ideal la multe cerinte care tin de performantele si dinamica masinilor de productie, existand mai multe variante constructive.