cPanel în web hosting

de

Panoul de control cPanel este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare și mai utilizate panouri de control pentru găzduire web pentru serverele Linux. Majoritatea acestor firme furnizează cPanel ca soluție de accesare a panoului de control și nu este nici un secret de ce au decis să rămână la el.

Care este diferența dintre brandul X și brandul Y de panou de control, în cele din urmă ? Contează această atât de mult ? Bineînțeles.

Panoul de control oferit de o firmă de găzduire web este unul din stâlpii principali care susțin acea afacere. Întregul suport tehnic depinde de cât de ușor sau de greu poate fi accesat panoul respectiv de către un utilizator obișnuit. Să vedem, în continuare, cum se întâmplă acest lucru.

Interfața cPanel

Un utilizator foarte experimentat nu va avea, probabil, nici o problemă în a înțelege ce reprezintă toate acele link-uri și icon-uri care apar in panoul de control, pentru a naviga prin el. Dar dacă utilizatorul este o persoană mai puțin familiarizată cu acel tip de panou, atunci s-ar putea să întâmpine anumite dificultăți când se loghează în panoul de control.

Să ne gândim la următoarea situație.. Avem utilizatorul Popescu. El nu este tocmai o persoană tânără, ceea ce poate însemna că nu prea se pricepe la tehnica din ziua de astăzi. Dar, cu toate acestea, dorește să facă o modificare în panoul de control. Vrea, să zicem, să creeze un nou e-mail. Conteaza foarte mult culorile, mărimea icon-urilor, așezarea și formatul lor. Oare toate acestea îl vor ajuta, sau îl vor speria pe utilizatorul nostru ? Și iată de ce este important acest lucru și cum unii furnizori de panouri de control nu înțeleg acest lucru.

Ei se concentrează cel mai mult pe partea de programare și funcționalitate, dar tind să uite de ușurința utilizării acelui panou de control. Astfel, un utilizator mai puțin experiment sau mai în vârsta va ceda, în cele din urmă, dacă nu reușește să creeze un mail nou sau să facă orice altă modificare, din cauza interfeței.

Prin contrast, interfața cPanel este una dintre cele mai ușor de folosit. Da, poate că este loc de mai bine, dar, cu siguranță, rămâne cea mai prietenoasă. Acest lucru ajută echipa voastră de suport tehnic să se concentreze pe probleme mult mai importante.

Suportul tehnic la cPanel

cPanel oferă suport tehnic gratuit tuturor deținătorilor de licențe. Asta înseamnă că, dacă firma voastră de găzduire web are o anumită problemă pe care nu o poate rezolva singură, atunci poate apela la cPanel. Lipsa unui suport tehnic foarte bine pregătit, care este gata oricând să rezolve orice problemă poate apărea la soft-ul oferit, duce, de multe ori, la probleme de funcționare legate de upgrade-uri sau alte astfel de inconveniente.

Documentația cPanel

Documentația cPanel nu este numai vastă, ci este oferită și într-un format simplu. Totul este structurat în așa fel încât să poată fi înțeles cât mai bine.

Upgrade-uri și update-uri cPanel

Un alt factor important care determină gradul de satisfacție al clientului unei firme de găzduire web, este intervalul regulat de update-uri și îmbunătățiri care are loc „în culise”. La majoritatea companiilor de găzduire web, siguranța nu este privită chiar ca o mare prioritate. Chiar și problemele mari sunt trecute cu vederea luni în șir, fapt ce duce, uneori, la atacuri ale hacker-ilor sau perioade de inactivitate ale serverelor.

cPanel oferă rapid soluții la astfel de probleme. Upgrade-urile și îmbunătățirile pe care le oferă cPanel nu sunt numai pentru soft-ul propriu, ci și pentru alte programe provenite de la terți și care au fost furnizate odată cu cPanel. Acest lucru oferă siguranță atât firmelor de găzduire, cât și clienților lor.

Unelte și utilități cPanel

Dacă sunteți proprietarii unui site, atunci știți că este nevoie de un anumit tip de unelte necesare administrării site-ului. De la programe de monitorizare a traficului, statistici, antivirus și management al datelor, cPanel le oferă pe toate în același loc.

Oare cât de greu v-ar fi să stați și să căutați personal toate aceste programe și să vă asigurați că sunt și compatibile ? Ați pierde extrem de mult timp, timp pe care poate că nu-l aveți. Sau pe care ați dori să-l folosiți într-un mod mai productiv.

Costul panoului de control cPanel se compensează prin faptul că firma de găzduire web economisește mulți bani prin angajarea unui număr mai mic de personal tehnic care se poate ocupa de alte probleme mai importante. Toate aceste lucruri menționate mai sus au ca efect o experiență mult mai plăcută pentru utilizatorul final, care își dorește o soluție simplă de administrare a site-ului !