Creati-va un stil de viață ideal

de

Stilul de viață al unei persoane reflectă credințele, atitudinile, obiceiurile, comportamentele și valorile pe care aceasta le are. Un stil de viață potrivit vă poate umple de bucurie, vă poate menține sănătoși și vă poate ajuta să aveți succes în tot ceea ce doriți să întreprindeți.

Dacă este unul greșit, atunci vă poate provoca nemulțumiri, neplăceri, nereușite, vă poate trage înapoi de la îndeplinirea visurilor pe care le aveți sau vă poate chiar îmbolnăvi. Din fericire, voi sunteți capabili să alegeți anumite acțiuni și să aveți anumite obiceiuri care vă pot menține fericiți, sănătoși și vă pot ajuta să aveți succes.

Aceste alegeri sunt la îndemâna vostră și le puteți face zilnic. Oamenii vor să se elibereze de consecințele viciilor lor, dar nu neapărat de viciile în sine. Mulți încearcă să facă schimbări prea mari și prea nerealiste. Alții, pe de altă parte, încearcă să schimbe prea multe aspecte ale vieții lor dintr-o dată. Adesea, vechile obiceiuri și comportamente revin și vă fac să vă întoarceți de unde ați plecat.

De exemplu, dacă o anumită acțiune sau o anumită activitate pe care trebuie s-o faceți zilnic vi se pare o corvoadă de proporții, atunci poate ea nu reprezintă acea schimbare suficient de realistă pe care ați dorit s-o faceți. În schimb, pașii mai mici care se fac mai des pot duce la schimbări importante în viitor.

Începeți cu o acțiune nouă pe care s-o faceți în mod regulat și integrați-o în stilul vostru de viață. Căutați, apoi, dovezi tangibile că aceasta funcționează și că aduce schimbările dorite în viața voastră. Dacă nu aveți deja un stil de viață pe care l-ați visat, meditați un pic la următoarele întrebări pe care vi le voi pune.

Nu vă grăbiți să răspundeți. Scrieți răspunsurile pe care le aveți în minte într-o agendă. Acest exercițiu vă poate ajuta să vă faceți o imagine mai clară a stilului de viață ideal pe care doriți să-l aveți. Vă va ajuta, de asemenea, să vă concepeți un plan pe baza căruia să acționați pentru a vă atinge scopul dorit.

Întrebări:

– Care este stilul meu de viață actual?

– Convingerile mele sunt cele care l-au creat?

– Ce costuri implică actualul meu stil de viață?

– Dacă ar fi să am un stil de viață ideal, care ar fi diferențele pe care le-aș observa imediat în domeniile importante din viața mea?

De exemplu, ce ați face diferit în fiecare zi? Ce obiceiuri ați adopta și de ce obiceiuri ați vrea să scăpați? Gândiți-vă ce schimbări ați face sau ați observa în următoarele domenii ale vieții: relații, carieră, casă, sănătate, energie, serenitate, finanțe, temperament, fericire etc..

– Cum aș arăta și cum m-aș simți tot timpul dacă aș avea un stil de viață ideal?

– Ce obiceiuri, gânduri sau acțiuni pe care le fac sau le am mă limitează pe mine de la a avea un stil de viață ideal?

– De ce aș avea nevoie pentru a scăpa de aceste limitări?

– Care este primul aspect pe care aș dori să-l schimb la actualul meu stil de viață?

– Sunt eu dispus să mă dedic schimbărilor necesare în gândire și acțiune pentru a-mi face stilul de viață pe care mi-l doresc? Dacă da, când sunt dispus să fac primul pas, prima schimbare?

– Cum mă voi simți când voi fi adoptat aceste noi obiceiuri de gândire și acțiune?

– Ce schimbare pozitivă, cu care mă simt confortabil, pot face astăzi în viața mea?

Acest exercițiu vă va deschide mintea la posibilitățile și opțiunile pe care le aveți disponibile pentru a face o schimbare pozitivă. Atunci când aveți o imagine clară a țintei pe care o aveți de atins și a schimbărilor pe care trebuie să le faceți, vă puteți deplasa cu toată viteza înainte spre un stil de viață care vă va aduce mai mult succes în toate domeniile importante din viața voastră.

Aceste întrebări este posibil să scoată la suprafață și alte întrebări la care trebuie să găsiți un răspuns! Va trebui să vă evaluați progresul în mod regulat, făcând schimbări în planul original cu care ați început, ajustându-vă, totodată, acțiunile pe care trebuie să le faceți în acest sens.