Cu animal de casa sau fara. Avantaje si dezavantaje

de

Unii isi doresc  un animal de companie iar altii il au deja. Si nu doar pentru ca este un animalut domestic, dar este un prieten in adevaratul sens al cuvantului.

Cei care nu au inca sau poate nu vor avea niciodata, nu stiu ce inseamna sentimentul acesta special de iubire. Se bucura sa te vada, si chiar daca nu vorbeste iti arata cat de mult te iubeste. Exista de altfel si dezavantaje. Nu vreau sa generalizam. Pentru ca pentru fiecare animalut, exista caracteristici diferite. Discutam despre caini. Cei mai comuni si cei mai doriti.

Avantaje sau/si motive pentru care sa-ti cumperi un caine.

  1. Este un bun partener pentru o iesire in parc. Pentru ca nu mereu exista ambitia de a iesi din casa pentru 30 de minute de miscare, atunci cand ai un caine esti responsabil si cumva obligat sa-l scoti afara.
  2. Asa cum ne sugereaza si denumirea, un ÔÇťanimal de companieÔÇŁ, este bun remediu pentru singuratate. Poti sa-i spui secretele tale si te poti descarca, el nu le va spune nimanui.
  3. De curand am observant ca tot mai des, proaspetii parinti sau viitorii parinti vor ca primul lor copil sa creasca alaturi de un catel. Si nu vad nimic rau in asta, atata timp cat totul este deparazitat si curatat, in urma amandurora defapt. Sau in cazul copiilor carora le lipseste o responsabilitate, parintii trec la aceasta masura.
  4. Pentru paza, protectie si siguranta. Un caine poate face si acest lucru. Are un simt dezvoltat sl mirosului si al auzului. Te poate anunta ca vine cineva inainte ca acesta sa fi ajuns la usa.
  5. Unii incearca sau chiar reusesc sa agate, cu un caine pufos si simpatic. Si poate fi considerat un avantaj.

 

Dezavantaje  sau/si motive pentru care sa nu-ti cumperi un caine.

  1. Un caine, ca un oricare alt animal de casa necesita atentie. Necesita timp pentru joaca, pentru plimbari si mai ales pentru a se simti parte din familie. Are si el capricii, zile proaste sau zile cand are prea multa energie. Are perioade in care isi cauta partener/a si trebuie inteles si ajutat intr-un fel sau altul.
  2. Din nou, un caine sau un oricare animal de companie, costa. Costurile incep din momentul in care il cumperi. Are nevoie de hrana, vaccinuri, jucarii, accesorii, tuns, spalat si in unele cazuri nefericite, vizita la medicul veterinar, in afara vizitelor de rutina. Toate acestea costa, si de multe ori exista de la caz la caz cheltuieli suplimentare.