Cum alegem inelul de logodna perfect?

de

Cumpararea uui inel de logodna nu ar trebui să fie o experiența neplacuta. Știind ce anume trebuie căutat la un inel, împreuna cu fericirea cu care faceți propunerea persoanei iubite se pot transforma într-o experiența plăcută ce pune împreuna cunoștințele voastre despre inele si bugetul disponibil.

Iata cateva sugestii pe care sa le luati in considerare atunci cand alegeti inelul de logodna pentru iubita voastra.

Alegeti montatura justa. Montatura este partea circulara a inelului care intra pe deget. De obicei este facut din aur, argint sau platina, dar poate fi si o combinatie de metale. Cand alegeti un inel de logodna, important este sa aveti o idee despre care montatura ar merge mai bine la viitoarea sotie. Dand impresia ca stiti ce anume cautati veti mari increderea in voi insiva si veti descuraja pe acei comercianti care vor sa profite de situatie si sa va insele. Iata cateva detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre diversele montaturi:

  • aurul este galben-portocaliu in stare naturala si de obicei este in aliaj cu un alt metal pentru a-i mari durata. Unii prefera aurul mai deschis la culoare, chiar daca este mai putin pur, precum cel de 14 sai 10 carate.
  •  „aurul alb” este aurul aflat in aliaj cu alte metale ce ii creaza o textura alba si trebuie sa fie placat cu un alt metal- de obicei rodiu- pentru un aspect stralucitor si similar al argintului. Partea superficiala cu care se face placarea in timp dispare; unii bijutieri o refac periodic, gratuit.
  • platina este dura, rezistenta si are un aspect natural similar cu cel al argintului, dar de-a lungul anilor devine opac, chiar daca asta nu reprezinta in mod necesar o problema. Din moment ce aurul va tine incastrat un diamant galbui, este o risipa de bani sa cumparam un diamant cu o culoare intensa pentru a-l incastra.

Alegeti piatra justa dar si incastratura potrivita. Incastratura este portiunea care contine gema si este lipita de banda inelului. Incastratura poate fi in chip de galerie sau „invizibila”. Unele inele combina o incastratura de platina cu o banda de aur pentru a crea contrastul cu galbenul aurului, datorita lipsei culorii diamantului, dar si datorita duritatii platinei. O incastratura cu un sigiliu sau cel putin sase ramificatii pentru redundanta, este mai sigura si potrivita unui inel care poate fi purtat in timpul activitatilor zilnice.

Piatra consta de obicei intr-un diamant. Cu cat este mai mare aceasta piatra, cu atat mai bine. In cazul in care nu alegem un diamant pentru un inel de logodna, trebuie sa fie motive intemeiate pentru aceasta. In cazul evaluarii unui diamant trebuie sa ne amintim de cei patru C: caratele, culoarea, claritatea si taietura (cut). In unele cazuri, diamantul poate fi inlocuit cu zircon, fiind si acesta foarte frumos si doar un expert poate sa-l distinga de un diamant. Acesta costa in general cu 5-10% mai putin decat un diamant traditional.