Cum alegi magazinul de trotinete potrivit

de

Esti in cautarea unei trotinete, indiferent daca este o trotineta copii sau o trotineta pentru adulti, si nu stii de unde este cel mai indicat sa o achizitionezi? Afla din articolul de mai jos care sunt criteriile dupa care sa alegi magazinul potrivit.

Cu totii am intrat la un moment dat intr-un magazin de trotinete si e clar ca nu toate sunt la fel de bune sau ca nu toti vanzatorii sunt calificati pentru a da cele mai bune sfaturi. Dar de ude stii ce sa cauti si cum sa faci pentru a nu pierde prea mult timp cu cercetarile?

Iata cateva sfaturi simple, in cele ce urmeaza:

1. Evita magazinele „cu de toate”

Sub nicio forma nu te increde in magazinele care vand trotinete, materiale de constructii si piese de masina. Nu neaparat in ordinea asta si nu neaparat exact aceste produse. Ideea e ca un magazin care se axeaza pe mai multe tipuri de produse nu este in general unul care sa iti dea incredere.

De obicei acest gen de magazin este conceput si manageriat la intamplare, astfel incat sa se obtina cat mai mult profit. ”Ce se cauta mai mult in zona? Biciclete? Hai sa vindem biciclete. Merg si pilotele? Da, ca sunt multe gospodine. Hai sa vindem si pilote, atunci.”. Pe acest tip de gandire merg astfel de afaceri, asa ca e clar de ce nu ai putea gasi acolo sfaturi specializate. Cu atat mai putin cu cat cel/cea care vinde nu pare sa aiba nici in clin, nici in maneca cu trotinetele si tot ce tine de acestea.

2. Atentie la magazinele online

Aici, sunt avantaje si dezavantaje, in functie de cat de priceput esti tu. Astfel, daca nu esti strain de ceea ce presupune achizitia unei trotinete, atunci probabil stii ce ti-ar trebui si te poti orienta doar dupa descrierea online a produselor.

Pe de alta parte insa, daca esti chiar la inceput de drum in acest domeniu si nu prea stii cu ce sa incepi si ce tip de trotineta ti s-ar potrivi cel mai bine, tie sau copilului tau, atunci iti recomand sa eviti magazinele online si sa optezi pentru un magazin specializat.

3. Nu ocoli magazinele mari, specializate

Cam in toate orasele mari ale tarii exista cel putin un magazin specializat in biciclete, trotinete, echipament, componente, etc. Si aici de obicei vei gasi si personal calificat, gata sa iti ofere cele mai bune sfaturi. Intr-un astfel de magazin poti gasi trotineta potrivita sau doar piesele de care ai nevoie pentru repararea/intretinerea acesteia.

4. Cauta magazinele cu buna reputatie in domeniu

Chiar daca nu este vorba de un magazin foarte mare, exista afaceri, chiar si mici, care se bucura de un real succes printre oamenii care iubesc mersul pe trotineta. Afla de la prietenii tai, de la cunostinte sau de pe internet daca si la tine in oras exista un astfel de magazin si viziteaza-l. Nu se stie ce surprize iti poate rezerva un magazin micut, dar cu reputatie buna si oameni specializati in comercializarea de biciclete, trotinete si alte vehicule de acest gen.