Cum eviți o pană atunci când ești cu bicicleta

de

Să faci pană poate fi unul dintre cele mai neplăcute lucruri care ți se pot întâmpla atunci când mergi cu bicicleta. Și mai rău poate fi dacă nu ai cu tine sculele necesare pentru a face pana. Dar, până acolo, vezi ce ar trebui să faci pentru a nu te confrunta cu un cauciuc desumflat.

De câte ori ai pățit până acum să rămâi cu bicicleta în drum și să nu ai posibilitatea de a repara pana? De prea multe ori? Atunci află din acest articol câteva sfaturi simple, dar utile, care te vor ajuta să nu mai treci prin astfel de situații prea curând.

Întreținere

Primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere dacă vrei să prelungești durata de viață a cauciucurilor și să eviți o pană este întreținerea corespunzătoare a anvelopelor.

Verifică în mod periodic presiunea din pneuri și nu pleca niciodată la drum cu cauciucurile lăsate. Dacă acestea nu sunt umflate suficient vor fi mai predispuse la înțepături și se vor deteriora mult mai repede.

De asemenea, dacă obișnuiești să nu mergi cu bicicleta o perioadă mai îndelungată, atunci când o faci din nou, nu uita să verifici presiunea din anvelope și să le mai umfli dacă e nevoie. Și, din experiență, îți spun că este nevoie, căci cauciucul se desumflă chiar dacă nu este folosit.

Și nu în cele din urmă, atunci când îți cumperi anvelope noi, acestea trebuie să fie de calitate, în caz contrar se vor deteriora într-un timp foarte scurt și riști să faci pană când nu te aștepți, chiar dacă le-ai întreținut corespunzător.

Prevenție

Cel mai ușor este să previi, nu să tratezi. Tocmai de aceea, este indicat să te ferești cât mai mult de traseele pe care este evident că există posibilitatea de a face pană. Evită traseele forestiere, pietruite, mai ales dacă piatra de pe drum este măruntă și ascuțită, precum și drumurile cu foarte multe gropi atunci când mergi prin oraș. Evident, este indicat să ocolești atunci când pe drum întâlnești cioburi, cuie sau alte obiecte care pot provoca o pană.

Dacă, totuși, parcurgi și trasee ca cele descrise mai sus, verifică întotdeauna, la finalul cursei, ca anvelopele să nu fie afectate în niciun fel, să nu aibă zgârieturi adânci, înțepături sau obiecte străine înfipte în acestea.

În cele din urmă, atunci când nu mergi cu bicicleta, ai grijă să o depozitezi într-un loc ferit de intemperii și razele puternice ale soarelui. Vremea extremă poate afecta serios elasticitatea cauciucurilor, așa că nu este indicat să le lași de izbeliște.

Așadar, iată că doar cu puțină disciplină, poți evita un eveniment nedorit, așa cum este pana de cauciuc atunci când ești cu bicicleta. Până la urmă, trebuie să fii conștient că și anvelopele de bicicletă, la fel ca orice alt obiect, se pot deteriora ușor dacă nu ai grijă de ele.