Cum facem curatenie dupa constructor

de

Daca exista ceva care poate indeparta bucuria unei case recent renovate este sa faceti curatenie dupa constructor. Este praful care ramane dupa finalizarea lucrarii. Oricat de bine izoleaza antreprenorul dvs. zona de constructie de restul apartamentului sau casei, praful pare intotdeauna sa-si gaseasca drumul si sa se depuna peste tot.

Din fericire, exista cativa pasi simpli pe care ii puteti face pentru a curata totul si pentru a va bucura in sfarsit de noul dvs. spatiu.

Nu este doar inestetic sa lasati praful intins. Lasat nesupravegheat, poate ajunge in conductele de aer. Deci, este important sa curatati praful cat mai curand posibil.

In primul rand, exista o serie de elemente care va ajuta sa finalizati procesul de curatentie cu succes:

  • Masti profesionale pentru fata.
  • Aspirator. Sfatul nostru este sa inchiriati unul profesional, in cazul in care nu dispuneti de unu puternic. Plus un filtru suplimentar sau doua
  • Lavete umede pentru stergea prafului
  • Matura si faras
  • Mop si galeata. In concordanta cu specificul podelei (marmura, parchet din lemn masiv, etc.)
  • Solutie profesionala de curatat in functie de pardoseala dvs.
  • Prosoape (carpe)

Pe masura ce incepeti, amintiti-va ca pentru a nu va cauza probleme respiratorii, doriti sa minimizati la maxim cantitatea de praf pe care o dispersati in aer.

Din cauza acestui risc, asigurati-va ca purtati o masca profesionala de fata in timp ce efectuati curatenia.

Mai simplu, daca vreti sa faca altcineva aceasta activitate, puteti apela la firmele si echipele specializate in curatenie dupa constructor listate pe platforma agruo.ro

Tot timpul incepeti de la etaj sau mansarda

Avand in vedere acest lucru, primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa aspirati cat mai mult praf posibil. Incepeti de la tavan si mergeti spre podea. Corpurile de iluminat si lamele ventilatoarelor de tavan se pot aspira cu element speciale, in timp ce, pardoseala este aspirata in mod clasic.

Dupa finalizarea acestei parti a procesului, va aflati intr-o pozitie buna pentru a incepe curatarea cu solutie si apa calda. Lavetele umede va vor permite sa curatati praful ramas fara a-l imprastia. Orice sectiune pe care ati aspirat-o va trebui curatata in acest mod.

Acest lucru este valabil si pentru evacuarea aerului. Nu va fie teama sa inlaturati capacele de aerisire si sa curatati chiar si acolo, daca este necesar.

Atentie la pardoseli

Curatarea podelelor va depinde foarte mult de tipul podelei. O pardoseala cu mochete va inmagazina mult mai mult praf in ea ca de obicei si poate fi manipulata cu un aspirator, plus o extensie de perie de praf.

Pentru a curata mai puternic praful inradacinat, puteti utiliza un aparat de curatat pe baza abur cald. Un bonus suplimentar care vine cu curatarea aburului este acela ca mai putin praf va fi dispersat in aer.

Daca curatati o podea din suprafete dure, maturarea elementelor mari si aspirarea este un prim pas necesar si obilgatoriu! Nu incercati curatarea prafului cu un mop umed. Riscati sa zgariati suprafata cu granulele fine de praf pe care le deplasati.

Odata ce praful de podea este strans in totalitate, se poate aplica pe podea un mop umed, folosind un produs de curatare adecvat.

Nu uitati caile de ventilatie

Dupa ce finalizati curatenia pe toata suprafata casei dvs., urmatorul lucru pe care veti dori sa il faceti este sa aspirati in interiorul orificiilor de ventilatie si sa va verificati filtrele de aer.

Recomandam schimbarea filtrelor si igenizarea aparatelor de aer conditionat.

Avand in vedere si respectand toate aceste sfaturi, veti putea sa va bucurati de noua casa cu confortul oferit.