Cum ne echipam corect pentru motociclete?

de

De multe ori se glumeste cum ca la autoturism cea mai importanta piesa este cea dintre volan si scaun. Iar in cazul motocicletelor aceasta gluma capata amploare si merge chiar in zona seriozitatii. Asta pentru ca trebuie sa avem grija de aceasta piesa si sa o echipam adecvat. Cum putem face asta? Aflam in articolul de astazi.

Stiu, ti-ai dori sa iesi la plimbare imbracat ca pentru terasa si eventual, daca se poate, sa ai o pasagera care e echipata la fel de bine pentru terasa si nu pentru motocicleta. Parca nu ai vrea sa stai la o tigara si o cafea, fiind ingreunat de cateva kilograme de echipament de protectie. Plus ca bugetul pentru Craciunul acesta s-a dus pe piese de motociclete de schimb, accesorii si cadouri la partenera de viata, de unde sa mai ai bani si de echipament de protectie?

Sigur, ar fi o solutie ca sa cumperi piese de motociclete, cateva cadouri la partenera si cand vine vorba despre echipament vei cumpara doar casca obligatorie si impusa de catre legislatie. Da, o casca moderna vine cu standarde de siguranta, dar din pacate ai nevoie de mai mult de atat pentru siguranta ta. Si daca tot rasfoiesti paginile virtuale ale unui magazin online de piese moto, cu siguranta vei gasi si sectiunea “Echipament”.

Iar primul lucru la care trebuie sa te uiti dupa ce ai achizitonat o casca este o geaca moto adecvata, care sa te protejeze de impactul cu solul atunci cand vei cade de pe motocicleta. Nu e o certitudine, dar este un scenariu foarte probabil pe parcursul vietii. Dar o geaca moto de calitate nu are rolul doar de protectie, acestea fiind deseori echipate si cu protectii pentru spate, umeri si coate pentru un maxim de protectie in caz de impact.

Doar ca inainte de a avea impact cu solul si de a face o noua lista de cumparaturi pentru piese de motociclete in caz ca impactul a fost puternic, e bine sa putem preveni o asemenea situatie. Iar una din modalitatile de a preveni un eventual accident este sa ne asiguram si ca avem incaltaminte adecvata, care sa aiba talpa cat mai groasa si cu proprietati antiderapante, pentru a putea mentine controlul motocicletei cat mai bine.

Acestea fiind spuse, stiu ca vei oscila tot mai degraba spre achizitia de piese de motociclete care sa sporeasca performantele, dar sa nu uitam ca suntem oameni si ca trebuie sa investim si in piese de echipament care sa sporeasca siguranta.

Pentru ca atunci cand vorbim de multi cai putere, pe doua roti, nimeni nu va scapa fara macar o lovitura in aceasta viata. De aceea trebuie sa ne pregatim pentru acel moment si sa minimalizam efectele.