Cum poti evita problema electrizarii parului

de

Coafarea excesiva a parului, dar si utilizarea frecventa a produselor de ingrijire a parului care contin multe substante chimice pot afecta destul de rau parul, lasandu-l uscat, lipsit de viata si de stralucire si predispus la electrizare. Din punct de vedere stiintific, atunci cand doua obiecte de sarcini diferite se freaca unul de celalalt, transferul de ioni face ca acestea sa se incarce pozitiv sau negativ.

Este similar si cazul parului, iar atunci cand au o incarcatura pozitiva, firele de par se resping reciproc si apare astfel „parul zburlit”.

Poate deveni foarte enervant atunci cand incerci sa iti coafezi parul si, din cauza electrizarii acestuia, nu mai ai control asupra lui. Iata cateva solutii care pot rezolva aceasta neplacuta problema ca reprezentant Oriflame.

Folosirea unei creme anti-electrizare – ea se aplica foarte usor direct cu mainile si se intinde pe suprafata parului. Nu este recomandat sa se aplice o cantitate mare de crema anti-electrizare pentru ca poate intra in contact cu uleiurile naturale care se gasesc in par si il va lasa fara nicio forma.

Balsamul de par ajuta, de asemenea, la combaterea efectului de electrizare, exista chiar game de balsamuri special create in acest scop. Pentru cele mai bune rezultate, balsamul de par trebuie folosit dupa fiecare spalare cu sampon.

Fiindca am vorbim de balsam de par iti recomandam  sa vezi oferta producatorului romanesc Farmec.ro. Dar innainte sa achizitionezi ceva de pe Farmec te invit sa verifci daca exista active pe Crazy Deals promotii sau vreun cod reducere Farmec.

O alta solutie eficienta este perierea parului cu o perie sau pieptene umezit in prealabil cu putina apa – efectul va fi imediat.

Serurile pentru par – pentru a preveni pierderea umiditatii din par este recomandata aplicarea unui ser special; acesta se aplica direct cu degetele pe fiecare suvita de par.

Utilizarea unui pieptene metalic sau perie de par metalica poate ajuta la evitarea electrizarii pe care o pot provoca de obicei cele din material plastic.

Feonul trebuie folosit mai putin la uscarea parului sau la coafat. Parul poate fi uscat partial cu feonul, iar apoi va fi lasat sa se usuce singur. In plus, uscatoarele de par cu ionizare ajuta la uscarea mai rapida a parului si la evitarea electrizarii acestuia.

Stropirea parului cu apa este o alta solutie foarte buna atunci cand acesta se electrizeaza; cu toate acestea, efectul poate disparea destul de repede odata ce apa s-a uscat.

Persoanele care intampina des aceasta problema a parului uscat pot apela si la un umidificator de camera care va ajuta la reglarea unei umiditati potrivite, mai ales in perioadele caniculare.

Un ultim sfat este cel legat de evitarea utilizarii produselor cosmetice care incarca excesiv parul sau care contin substante chimice care il pot afecta pe termen lung. Un par sanatos este un par frumos!