Cum sa controlezi portile de la distanta?

de

Sistemele de automatizari porti ofera o gama larga de sisteme de control al accesului, care monitorizeaza si controleaza toate intrarile. Toate aceste sisteme sunt garantate pentru a ajuta la securizarea proprietatii rezidentiale sau comerciale, in acelasi timp ofera acces, fara sa fii nevoit sa cobori din masina.

Alegerea unui sistem de control acces depinde de mai multi factori.

Una dintre cele mai utilizate sunt portile de control de la distanta. Acestea pot fi porti culisante sau porti batante si pot fi controlate de dispozitive portabile.

Controalele de la distanta sunt dispozitive utilizate in mod obisnuit ca o caracteristica de confort pentru clientii care le permite sa opereze cu echipamente ce sunt la indemana pentru operarea manuala. In functie de echipamentul folosit, un control de la distanta poate regla o varietate de functii, cum ar fi puterea, volumul, temperatura, viteza ventilatorului sau trimiterea de impulsuri digitale codificate de radiatii infrarosii, pentru a le controla. In cazul portilor automate, controlul de la distanta permit utilizatorului sa faca in mod convenabil si automat sa se deschida si sa se inchida fara operare manuala.

 

Aceste dispozitive de control de la distanta pot functiona si de la o distanta de pana la 20 sau 30 de metri distanta. Cu toate acestea, gama reala variaza in functie de mai multi factori ai mediului, cum ar fi viata bateriei, conditiile meteorologice, parbrizele autoturismelor incalzite sau chiar ziduri de piatra.

Controalele de la distanta sunt in mod normal usor de utilizat si necesita folosirea unui singur buton.

Un control de la distanta este de fapt un transmitator. Apasarea unui buton de pe acest dispozitiv va trimite un semnal electric sau un cod care va fi primit de un receptor radio in poarta, astfel este reglat la frecventa cu care transmitatorul utilizeaza. Poarta automata, se deschide sau se inchide la primirea codului.

 

Codul variaza in functie de dispozitivul de comanda si utilizeaza un cod fix sau o tehnologie de cod de rulare. Receptorul va debloca usa doar atunci cand codul se potriveste cu trimiterea codului.

Dispozitivele de control de la distanta trimit intotdeauna acelasi cod, pe cand dispozitivele de control de la distanta prin rulare, trimit intotdeauna coduri diferite.