Cum să depașești frica de zbor

de

Pentru aceia din voi care urmează să călătorească pentru prima dată cu avionul, sau care au mai făcut asta, dar se teme de zburat, a vă urca într-o aeronavă și a decola de la sol este, probabil, unul din lucrurile de care vă este frică cel mai mult. Dar nu ar trebui să fie așa! Zborul cu avionul ar trebui să fie plăcut, simplu și fără stres. De aceea, este important să aveți la îndemână toate informațiile care vă pot ajuta să treceți peste acest moment cu încredere.

Evident, pentru ca o călătorie cu avionul să decurgă bine, trebuie să vă asigurați că toate micile și marile detalii sunt puse în ordine. Să nu vă scape nimic, altfel veți întâmpina unele probleme care vă pot accentua și mai mult senzația de teamă de zbor!

Înainte de toate, pregătiți-vă temeinic. În ziua de dinaintea călătoriei, informați-vă cât mai bine în legătură cu aeroportul de pe care urmează să decolați. Este bine să știți care este politica acestuia și dacă are locuri de parcare disponibile (în cazul în care vă deplasați cu mașina până acolo și aveți nevoie de un loc în care să o lăsați până când vă întoarceți). În acest fel, veți fi mult mai bine pregătiți și veți la ce anume să vă așteptați de la aeroportul în cauză.

Cel mai probabil, și aeroportul respectiv are un site de prezentare. Dacă este așa, vizitați-l și informați-vă cu privire la numărul și greutatea maximă admisă a bagajelor, cât și despre orele de vârf. Știind aceste lucruri, vă veți putea planifica mai bine călătoria și veți fi siguri că ajungeți la timp pentru a vă îmbarca. Nimic nu este mai neplăcut și stresant decât să vedeți că sunteți în întârziere, astfel fiind nevoiți să faceți totul pe fugă.

Multe din companiile aeriene vă oferă posibilitatea de a alege locul dorit în avion. Dacă știți că deveniți neliniștiți pe timpul zborului, alegeți unul din locurile din dreptul culoarului. În cazul în care vă simțiți claustrați, vă puteți ridica imediat din acel loc și vă puteți deplasa pe culoar, fără a mai fi nevoiți să îi deranjați pe ceilalți pasageri.

De preferat ar fi să nu alegeți unul din locurile situate în dreptul aripilor avionului, deoarece, de regulă, în acestea stau cei care sunt responsabili cu evacuarea pasagerilor în cazuri de urgență. Încercați să nu îi încurcați și, de asemenea, să nu vă panicați și mai mult decât este nevoie!

Nu uitați să luați cu voi diverse obiecte care să vă țină mintea ocupată, precum ar fi o revistă, un iPod sau o consolă de jocuri video. Pentru consolă, ar fi bine să aveți și o pereche de căști, pentru a nu-i deranja pe cei din jurul vostru cu zgomotele produse de aceasta. De asemenea, vă puteți delecta și cu filmele disponibile pe sistemele de divertisment instalate în avion. Din nou, este recomandat să aveți, și în acest caz, o pereche de căști audio.

Bineînțeles, nu plecați la drum fără haine, alimente și toate documentele importante. Dintre acestea din urmă, nu uitați de buletin (carte de identitate) sau pașaport. Asigurați-vă că aveți bani lichizi suficienți pentru cheltuieli și luați cu voi și cardul de credit.

Dacă frica voastră de zbor este într-atât de mare încât vă împiedică să vă suiți într-un avion, este timpul să cereți ajutorul unui profesionist. Acesta vă poate spune exact ce anume trebuie să faceți pentru a scăpa de ea.